Studio Naughty Dog zveřejnilo třetí video ze série přibližující tvorbu a důležité aspekty očekávané akční adventury The Last of Us Part II. Tento díl nese název „Inside the details“ a snaží se veřejnosti přiblížit, jakou pozornost věnovali vývojáři detailům.

Ve videu, které je obohaceno o české titulky, se mimo jiné dozvíte, že cílem tvůrcům bylo, aby vše ve hře bylo realistické, včetně postav a jejich chování nebo emocí. To samé platí o vytvoření herního světa.

„O co nám v této hře jde, je vytvořit co nejhodnověrnější postavy, jaké jste kdy v nějaké hře viděli,“ říká Halley Gross, hlavní scénárista The Last of Us Part II. Netýká se to ale pouze Ellie nebo Joela. Každá postava ve hře, kterou potkáte, má mít hlubší charakter.

„Chtěli jsme, aby vše bylo co nejrealističtější, co nejuvěřitelnější, takže doufáme, až budete hrát, že se budete moci plně do hry zabrat a ponořit. Nechtěli jsme dávat prostor vývoji postavy tam, kde by to z příběhového či vizuálního hlediska působilo nepřirozeně,“ přidává art director John Sweeney.

Při hraní si budete všímat i malých detailů, například na žílách, které postavám naskočí na čele, když jsou hodně rozzlobené. V podobné situaci je mohou nechat Naughty Dog dokonce zrudnout. To může být založeno na emocích nebo na tom, co se s nimi děje. „Můžeme nastavit, jak jim zrudnou oči. Jak jim slzy potečou z očí a po tváři. To vše jsou nové techniky, které jsme pro hru vytvořili,“ objasňuje Neil Druckmann, viceprezident Naughty Dog.

Cílem Naughty Dog bylo vytvořit hru, která nás zavede do různých situacích, v nichž se máme cítit reálně. Prý způsobem, jaký jsme ještě neviděli a na který nemusíme být ani připraveni.

Slova jednotlivých členů týmu Naughty Dog potvrzují dostupné záběry z hraní. Například ve včerejší výživné gameplay ukázce jsme mohli vidět, jak se výrazy obličejů protivníkům mění – zejména v momentech, kdy na ně Ellie útočí. Jsou to sice malé detaily, kterých si možná při hraní nebudeme tolik všímat, ale rozhodně potěší. Krásně je to vidět na obrázcích v tweetech od Hype Your Games.

Více o detailech se dozvíte ve videu. Hra vyjde 19. června 2020 exkluzivně na PlayStation 4 s českými titulky.