Přání mnoha majitelů PlayStationu 5 bylo vyslyšeno. Studio Naughty Dog připravilo aktualizaci pro The Last of Us Part 2. Patch 1.08 je již dostupný a po jeho nainstalování v nastavení hry najdete možnost vybrat si mezi dvěma režimy. První cílí na 30 snímků za sekundu, ovšem druhý vám odemkne 60 snímků za sekundu.

Tato možnost doplňuje další vylepšení v rámci zpětné kompatibility PS5, včetně vyššího rozlišení, rychlejšího načítání a dalších bonusů.

Naughty Dog závěrem zprávy píšou, že patch je prvním krokem na PS5. Později se s námi podělí o další novinky. Jak dlouho to bude trvat, to specifikováno nebylo.

„Od loňského uvedení na trh tým zkoumá hardware systému PS5 a jeho možnosti. Těšíme se, co přinese budoucnost. Tento patch je pouze prvním krokem při práci se systémem PS5. Až budeme mít další novinky, dáme vám vědět,“ uvedl Arne Meyer, šéf komunikace v Naughty Dog.

Přečtěte si také: Plné využití DualSense ve hrách pro PS5. Vývojáři promluvili o detailech

Připomeňme spekulace. Mluví se o remaku prvního The Last of Us pro PlayStation 5. V Naughty Dog by dále měli pracovat na samostatném multiplayeru ze světa The Last of Us a na dalším velkém projektu. Mezitím má The Last of Us 3 načrtnutý příběh, ale ve vývoji prý není.

Akční thriller The Last of Us Part 2 vyšel v loňském roce na PlayStation 4 s českými titulky. Navzdory kontroverznímu příběhu, který se některým fanouškům prvního dílu výpravy Joela a Ellie nelíbil, získala hra více než 300 ocenění za hru roku.

„Jsme nesmírně vděční naší komunitě za úžasnou podporu v uplynulém roce, včetně toho, že jste The Last of Us Part 2 zvolili hrou roku BAFTA EE Game of the Year a Golden Joystick Ultimate Game of the Year,“ dodal Arne Meyer.

Přečtěte si také: Dostupnost PS5 se má zlepšit. Sony během léta vyrobí více kusů

Nemáte The Last of Us Part 2? Na Indian-tv.cz můžete hru vyhrát. Máme pro vás pět digitálních verzí v soutěži. Pokud se vám nechce čekat, už od 26. 5. se bude hra prodávat za 799 Kč. V rámci Days of Play budou zlevněny i další PlayStation tituly, včetně Ghost of Tsushima, Death Stranding nebo Days Gone.