Craig Mazin se rozplývá nad The Last of Us. Podle amerického scenáristy a filmového režiséra, který se proslavil především vytvořením pětidílné minisérie Černobyl pro HBO, má akční thriller od Naughty Dog nejlepší příběh ve světě her.

Mazin je zároveň spolutvůrce a spoluscenárista chystané televizní adaptace The Last of Us. O hře promluvil v rozhovoru pro Empire, kde uvedl, že žádný jiný titul nepřekonal The Last of Us, co se týče děje.

„Tohle je nejlepší příběh, jaký kdy byl ve videohrách vyprávěn,“ uvedl Mazin. Vysvětlil, že jedním z důvodů pro tento názor jsou hlavní hrdinové, kteří jsou obyčejnými lidmi, nesnaží se být velkolepými postavami.

Jsou to prostě lidé. A to je samo o sobě ve hrách pozoruhodně vzácné. To, že zůstávají nohama na zemi a nutí vás cítit věci – nikdy předtím jsem nic takového nezažil, a to hraji videohry od roku 1977,“ říká Mazin. A přesně tohle nám hodlá s dalšími autory naservírovat. Hlavní hrdiny, Joela a Ellie, ztvární Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Seriál The Last of Us bude mít premiéru 16. 1. 2023 na HBO Max. První řada bude mít 9 dílů a potvrzeny jsou nejen české titulky, ale i český dabing. Doporučuji nedávný trailer. Tady dole ještě hezké srovnání, které ukazuje, že některé scény budou opravdu vytvořeny 1:1.