Před pár dny to byl rok, co vyšla taktická RPG akce Tom Clancy's The Division 2. Ze začátku nesklízela velkou pochvalu, ale postupně dokázali vývojáři ze švédského studia Massive Entertainment na pokračování své hry zapracovat. O tom svědčí i dnešní novinka. Ubisoft se rozhodl The Division 2 ještě neopustit. Za měsíc vyjde velké placené rozšíření Warlords of New York, které zavede agenty zpět do New Yorku. Jde ale pouze o začátek dalších novinek.

Warlords of New York se pochlubí novým příběhem a herními funkcemi. Agenti Divize jsou z Washingtonu D.C. povoláni zpět do New Yorku, aby bojovali proti svému bývalému členovi. Aaron Keener se čtveřicí svých specializovaných a vysoce kvalifikovaných poručíků převzal Dolní Manhattan a vyrábí novou biologickou zbraň, jež je účinnější než původní virus. Abyste Keenera zastavili, musíte nejprve porazit jeho čtyři poručíky. Každý ovládá jinou část města a představuje specifického a velmi náročného bosse s jedinečnou specializací. Čelit mu budete na konci speciální mise. Jakmile ho porazíte, získáte jeho unikátní vybavení.

Hlavním lákadlem je pochopitelně zabití Aarona. Zástupci Massive Entertainment neprozradili, zda se tak opravdu stane. Místo toho nám vzkazují, že fanoušci dostanou uspokojivý závěr. V současné době víme, že nový příběh zahrnuje pět hlavních kampaní (čtyři lze řešit v libovolném pořadí), spoustu aktivit v otevřeném světě a osm vzájemně propojených vedlejších misí, v nichž budou agenti zasahovat do plánů Keenera. Jakmile vše dokončíte, čeká na vás nový end game obsah, který ovlivní New York i Washington, DC.

Mluví se o tom, že Aaron Keener ovládá větší část New Yorku. Vy naštěstí budete mít k dispozici čtyři nové dovednosti. Ty zahrnují mj. Shock Trap, Decoy a návrat Sticky Bomb. Tyhle lepkavé bomby mají dvě varianty: výbušnou a zápalnou.

Pokud si právě říkáte, že se vrátíte do míst, které dobře znáte, tak to není úplně pravda. Warlords of New York ukáže Dolní Manhattan v jiném světle. Odehrává se po zimě, a navíc Manhattan zasáhl masivní hurikán, stejný, který zničil celé východní pobřeží Spojených států, včetně hlavního města. Na nové mapě nás čekají kultovní místa jako Wall Street nebo Chunatown. Konkrétně jde o čtyři nové zóny pojmenované: Financial District, Two Bridges, Battery Park a Civic Center. Ty dobře znají hráči původního The Division, právě tady byla masivní Dark zóna.

Autoři hry současně kompletně přepracovali RPG systém. Ten nově přinese smysluplnější kořist, větší výběr pro hráče, rozmanitost vybavení a zvýší maximální úroveň z dosavadních 30 na 40. Bitvy s bossem mají být navíc velkolepější a počítá se i s novými Dark Zones (Temné zóny). K dispozici bude i nový hub nazvaný Haven.

To ale není vše. Mění se totiž struktura samotné hry a její monetizace. Epizody nahradí tříměsíční období a Battle Pass. Každé období má přinést specifickou mini-kampaň s dodatečným příběhem, stejně jako nové globální události s modifikátory, ligy (výzvy s odměnami), dovednosti a novou kořist. Takto mají vývojáři větší volnost a větší obratnost, aby byl The Division 2 přitažlivý pro hráče po celou dobu, a nejen v době premiéry nové epizody.

Už zítra dorazí třetí a závěrečná epizoda. V rámci ní se držitelé Year Passu podívají na Coney Island. Ostatní hráči se na něj dostanou o 7 dnů později (19. 2. 2020). Více jsme o této epizodě psali zde.

V souvislosti se změnou struktury čeká The Division 2 na jaře nový raid pojmenovaný Foundry, který opět otestuje vás a váš tým. Dobrou zprávou je, že vývojáři nebudou hráčům bránit v jeho zkoušce. Jinými slovy si ho mají užít i ti, co se nedostali na level 40. Stačit má úroveň 30. Počítá se rovněž s revitalizovaným end game obsahem. Bližší informace se dozvíme týden po vydání Warlords of New York DLC.

Placená expanze Warlords of New York vyjde 3. 3. 2020 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One verze The Division 2. Samostatně se bude prodávat za 29,99 euro (750 Kč). Pokud The Division 2 nevlastníte, tak hra i s DLC bude za 59,99 euro. V nabídce je i Ultimate Edition za 79,99 euro. Ta obsahuje Year 1 Pass a Ultimate Pack s dalšími bonusy.