Vypadá to jako The Division spojené s The Last of Us a zasazené do masivně multiplayerového světa s důrazem na přežití. Z nějakého záhadného důvodu se tahle hra dostala na vrchol seznamu nejžádanějších titulů na Steamu, před projekty jako Starfield, Stalker 2 a Hollow Knight: Silksong. Všichni fanoušci musejí ale spolknout hořkou pilulku.

The Day Before bylo odloženo. Nevyjde 21. 6. letošního roku, ale až 1. 3. 2023. Důvodem zpoždění je přesun vývoje na modernější a lepší Unreal Engine 5. Nadále se počítá s verzemi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

„Miliony lidí si hru The Day Before přidaly na seznam přání, což z ní dělá jednu z nejočekávanějších her na světě. Cítíme a chápeme velkou zodpovědnost, kterou máme, a s nesmírnou vděčností v srdci vám s potěšením oznamujeme, že The Day Before přechází na novou technologii Unreal Engine 5. Díky přechodu na pokročilejší a upravený engine otevřeného světa bude hratelnost The Day Before ještě fantastičtější,“ uvádějí vývojáři z ruského studia Fntastic.

The Day Before hráče zavede do postpandemické Ameriky se zombíky. Hrstka přeživších bojuje ze všech sil, aby se dožila dalšího dne. Přitom lidé bojují o jídlo a zbraně. Hledání zásob v nebezpečných oblastech čeká také na vás. Tvůrci lákají na kombinaci PvP (hráči proti hráčům) a PvE (hráči proti umělé inteligenci).