Studio Fntastic (autoři Wild Eight) zvolilo netradiční způsob, koncem ledna letošního roku se pochlubilo hrou The Day Before, ukázalo trailer, několik screenshotů a první informace. Pak se o projektu slehla zem. Až do dnešního dne.

The Day Before se připomíná novým trailerem a datem vydání. Open-world survival MMO, které evokuje The Division od Ubisoftu, vyjde 21. 6. 2022 na PC. Později se má objevit také na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Titul hráče zavede do smrtící post-apokalyptické Ameriky. Svět je zaplaven infikovanými a přeživšími, kteří se navzájem zabíjejí kvůli jídlu, zbraním a autům. Hra se samozřejmě soustředí na to, abyste přežili za každou cenu. Budete prohlédat opuštěná vozidla, domy, nákupní centra a mrakodrapy, kde můžete najít důležité zdroje, ale také infikované a jiné hráče toužící po vaší kořisti.

Na začátku příběhu se hlavní hrdina probudí, je dezorientován a nepoznává okolí. Úkolem je najít kolonii přeživších a podílet se na obnově bývalé společnosti, než bude příliš pozdě. V kolonii přeživších můžete prodávat kořist a bezpečně komunikovat s dalšími hráči.

Původně bylo The Day Before slibováno na druhé čtvrtletí letošního roku. Z některých záběrů se nadále zdá, že jde o klon The Division. Z mého pohledu až moc připomíná The Division.