Nejžádanější bezplatná hra na Steamu je konečně venku. PvPvE first-person střílečka The Cycle: Frontier byla na Steamu a Epic Games Store spuštěna v takzvané nulté sezóně, aby si všichni zájemci mohli mix PvE (hráči proti umělé inteligenci) a PvP (hráči proti hráčům) vyzkoušet a připravit se na první sezónu. Ta odstartuje 22. 6. V podstatě je teď hra v betě, jen s tím rozdílem, že nedojde k žádnému vymazání postupu.

Mnozí The Cycle: Frontier popisují jako lehčí a přístupnější verzi Escape from Tarkov ve sci-fi prostředí. Někteří si ale stěžují na grind. Jim jiní oponují, že o tom to je. Vždyť i popis zmiňuje hledání surovin a dalšího bohatství na opuštěném cizím světě zpustošeném smrtící bouří, obydleném monstry a často napadaném dalšími ambiciózním prospektory. To jsou ostatní hráči, kteří v tomhle světě hledají, jak zbohatnout.

Za vývojem The Cycle: Frontier stojí německé studio Yager, které se proslavilo taktickou střílečkou Spec Ops: The Line. Tak pokud je tohle váš šálek kávy, tak určitě vyzkoušejte.