The Crew Motorfest měl být původně plánováno jako dodatečný balíček pro The Crew 2. Později se z něj stal samostatný titul, jenž byl na začátku letošního roku potvrzen teaser trailerem. Současně Ubisoft přiznal, že Motorfest staví na odkazu série The Crew a umožní závodit na ostrově O’ahu, jenž je součástí havajského souostroví.

Insider Tom Henderson o hře informoval už před oznámením. Teď tvrdí, že má Motorfest stále velkou spojitost s The Crew 2. Dokonce má nabídnout vozidla a příslušenství z předešlého dílu. Pokud jste ho hráli, máte dostat na výběr, zda chcete vše přenést z The Crew 2, nebo začnete od nuly bez náskoku.

Dle Hendersona má být v The Crew Motorfest nějakých 566 vozidel zahrnující auta, motorky, lodě, letadla a mnoho dalšího. Alespoň tolik jich viděl na záběrech. Nicméně jeho zdroj odhaduje, že přibližně 80 až 90 % vozidel pochází z druhého The Crew.

V nedávném videu francouzská společnost potvrdila, že The Crew Motorfest bude přítomno na prezentaci Ubisoft Forward. Uskuteční se 12. 6. 2023. Harmonogram všech akcí zde.

The Crew Motorfest má dorazit letos na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.