Hororové hry sice nejsou pro každého, ale i tak se drží na výsluní nejoblíbenějších titulů. Takovým skvělým příkladem je série Resident Evil nebo Dead Space. Je tady ale ještě jeden titul, na který se mnoho lidí těší a celkem slušně by mohl zamíchat pořadím oblíbených her za rok 2022. A tím je The Callisto Protocol, který je v podstatě hotový.

Datum vydání je stanoven na 2. 12. a nyní se vývojáři pochlubili důležitým milníkem:

S potěšením oznamujeme, že The Callisto Protocol je gold! Jménem všech ve studiu vám děkujeme za vaši podporu a nadšení. Nemůžeme se dočkat, až se 2. prosince postavíte hrůzám, které na vás čekají ve věznici Black Iron.

Hra je tak po vývojové stránce hotova, otestovaná a probíhá její lisování na disky. Veškeré práce, které se na hře nově provedou, budou součástí patche, který vyjde v den vydání nebo v následujících týdnech.

The Callisto Protocol si bere poměrně dost velkou inspiraci z ostatních hororových her soustředící se na sci-fi. Proto se příběh samotný odehrává na měsíci Jupitera, kde zařízení s maximální ostrahou jménem Black Iron ovládly noční můry a obludy. Striking Distance Studios slibuje mnoho krve, dynamickou umělou inteligenci, důraz na horor a mnoho dalšího.

Nedávno byla také potvrzena snímkovací frekvence, která se ve výkonnostním režimu bude na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X držet na 60 FPS, na což bude příjemné koukat během následujících 14 hodin příběhu.

Kvůli absenci 60 FPS u Gotham Knights a A Plague Tale: Requiem se dle všeho dostáváme do období, kdy budou vývojáři potvrzovat možnosti své hry na nové generaci konzolí, aby uklidnili hráče. Něco podobného bylo po vydání Cyberpunku 2077. V té době tvůrci začali slibovat, že jejich hra bez problémů běží na PlayStationu 4 a Xboxu One.

A pokud jste zaslechli nějaké zvěsti o tom, že by titul měl být odložen na příští rok, tak se pravděpodobně bude jednat o chybu ze strany Epicu v protočení datumu. Drby totiž mluvily o posunutí vydání na 12. 2., což když otočíme, tak vychází na 2. 12., tudíž žádné odložení se nekoná a začněte plánovat dovolenou na prosinec. Vycházet bude na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC.