Další odklad. Studio Neon Giant za podpory vydavatelství Curve Digital hlásí, že připravovaný akční sci-fi RPG titul The Ascent nevyjde do konce letošního roku, ale až v průběhu roku 2021. Hra bude k dispozici pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC (i přes Steam), stejně tak pro předplatitele Xbox Game Passu v rámci obou generací Xboxu a Windows 10.

Švédský jedenáctičlenný vývojářský tým v nové tiskové zprávě uvádí, že hra na Xboxuu Series X poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Hráči se mají těšit na extrémně vysokou úroveň detailů, podporu Ultra HD a výrazně zkrácenou dobu načítání ve srovnání se současnou generaci konzolí.

Přečtěte si také: Tvůrci Stellar Blade chystají městské akční sci-fi RPG

Jako dezert tu máme nové gameplay záběry, které ale neprezentují finální verzi hry. Pokud jste o The Ascent ještě neslyšeli, tak připomínáme, že hráče zavede do dystopické kyberpunkové metropole, která je plně soběstačná a táhne se vysoko do nebe. Tuhle netradiční stavbu obývají tvorové z celé galaxie, kteří zde našli útočiště. Jednoho dne se ale něco změní a my budeme muset bojovat o přežití z izometrického pohledu. Úkolem hráče bude bránit futuristické obří město před hrozbou v podobě různých zločineckých gangů. K tomu využijete technologické gadgety a zbraně, stejně tak prostředí. Celou kampaní bude možné projít v kooperaci až ve čtyřech hráčích a Neon Giant lákají také na klasické RPG mechaniky s možností vytvořit si vlastní postavu.