Ve velkém se spekuluje, že tento týden proběhne další prezentace určena pro PlayStation 5. Sony ale mlčí a místo oznámení přichází s představením novinek pro PlayStation VR. Od dnešního dne až do pátečního odpoledne se každý den dozvíme jednu novinku o hrách pro virtuální realitu.

Aby nikdo nebyl zbytečně natěšen, píše Sony v oznámení, že tento týden nedojde na žádné informace o PS5. Čekání na datum vydání a cenu next-gen konzole se tak prodlužuje.

Pojďme ale zpět k tomu, o čem je dnešní článek. Jako první se oznámení dočkal Minecraft. Kostičkový fenomén v průběhu tohoto měsíce začne podporovat PS VR. Ta dorazí prostřednictvím nového patche, který si stáhne bezplatně každý majitel PS4 verze Minecraftu, kde po nainstalování najde Minecraft VR.

Studio Mojang si pro hráče připravilo dva režimy, jak mohou Minecraft VR hrát. Jde o Immersive a Living Room. Dá se očekávat, že první mód bude těžší, zatímco druhý jednoduší. Každopádně hrát můžete pomocí DualShocku 4 a ve virtuální realitě dělat vše, co děláte v původní verzi.

Tuhle středu navíc začnou slevy na PlayStation Store zaměřené na tituly pro PlayStation VR. V nabídce mj. budou Arizona Sunshine, Astro Bot Rescue Mission, Blood & Truth, Borderlands 2 VR, Everybody’s Golf VR, Farpoint, Firewall Zero Hour, L.A. Noire: The VR Case Files, Superhot VR, Tetris Effect a Until Dawn: Rush of Blood.

Přečtěte si také: Minecraft přidává dinosaury z filmu Jurský svět