Čínský konglomerát Tencent Holdings chce hráčům umožnit, aby po smrti mohli odkázat svůj digitální majetek blízkým. Mateřská společnost studií Riot Games a Supercellu nedávno získala patent týkající se digitálního dědictví.

Na Twitteru o tom informoval herní analytik Daniel Ahmad. „Ačkoli patent se netýká pouze videoher, otevírá diskuzi ohledně dědění herních účtů/virtuálních předmětů," komentoval Ahmad. Co přesně pod pojem digitálního dědictví spadá, dokument Tencentu neuvádí. Specificky však zmiňuje certifikáty, kterými nejprve hráči musejí svůj virtuální majetek opatřit.

Přečtěte si také: Tencent chce údajně koupit Crytek. Německá vláda tomu může zabránit

Tyto certifikáty pak mají sloužit k přesnému určení, kterému dědici náleží která položka. Celý systém bude tedy mít stejnou podobu jako při rozdělování běžných pozůstalostí.

I když se jedná o první patent, mezi společnostmi provozujícími digitální obsah již podobná opatření fungují. Společnost Apple umožňuje uživatelům předat po smrti přístup k jejich účtům přátelům či rodině. Podobně se lidé mohou rozhodnout i na Facebooku.

Oba systémy zprostředkovávají pouze přístup k obsahu zesnulého. Patent Tencentu by měl umožnit přímý převod vlastnictví digitálního majetku. Jak přesně bude systém fungovat a jak společnosti v budoucnu s patentem naloží, ukáže až čas.