Z Blizzardu v posledních měsících a letech odešla řada zkušených vývojářů. Mnoho z nich si zakládá vlastní studia, kde mohou pracovat na svých vysněných hrách. V Blizzardu to podle některých výpovědí nebylo možné. Americká společnost údajně nestojí o dalších real-time strategie a svou pozornost soustředí jinam.

RTS žánr nově začal zajímat Tencent. Čínský mediální konglomerát chce vrátit real-time strategie na výslunní a investoval do nového studia, které povedou dva veteráni z Blizzardu.

Studio se jmenuje Uncapped Games, sídlí v Los Angeles a jeho hlavním tahounem je David Kim. Ten strávil většinu své kariéry v Blizzardu jako hlavní designér StarCraftu 2. Poté přešel k Warcaftu a Diablu. Prsty měl také v Company of Heroes. Kim označil nabídku Tencentu za životní příležitost, jež splňuje jeho touhu vrátit se k real-time strategiím.

Druhým tahounem Uncapped Games je Jason Hughs, bývalý hlavní producent třetího a čtvrtého Diabla. Doplňuje je Zhongshana Zhanga, programátor StarCraftu 2.

Přečtěte si také: Čínský Tencent pomůže tvůrcům Life is Strange a Atomic Heart

„Vždycky jsem chtěl pracovat na další RTS,“ řekl David Kim v rozhovoru pro GamesIndustry.biz. „Když hodláte vytvořit pokračování RTS, musíte myslet na určité věci, aby skutečně šlo o pokračování. Ale pokud plánujete udělat úplně novou hru, otevře se vám více možností z hlediska herního designu. To je podle mě naše výhoda.“

Hughs dodal, že Tencent má o RTS velký zájem a sám generální ředitel Tencentu touží vytvořit skvělou hru. Tak snad se jim to povede. Žánr RTS měl svůj vrchol před desítkami let a StarCraft 2 je považován za jednu z nejoblíbenějších her.

Kromě nových studií Tencent v posledních letech několik týmů koupil, případně odkoupil určitou část. V loňském roce čínská společnost investovala do 31 studií a naposledy koupila menšinový podíl českého studia Bohemia Interactive a většinový podíl německého studia Yager, které vytvořilo Spec Ops: The Line. V současné době tým pracuje na bezplatné střílečce The Cycle, která by měla vyjít v Q3 2021. Tencent bude vývoj The Cycle podporovat.