Čínský mediální gigant Tencent oficiálně koupil studia Splash Damage a Digital Extremes. Tvůrci Warframe ujišťují fanoušky, že budou mít kreativní nezávislost, aby Warframe mohli posouvat dle svých představ.

Kanadské studio Digital Extremes se proslavilo bezplatnou kooperativní online akcí Warframe, zatímco Splash Damage si nejvíce spojíme jako autory Brink, multiplayeru Gears 5 a Gears Tactics, stejně tak PC verze Halo: The Master Chief Collection.

Obě firmy zveřejnily prohlášení, ve kterém tvrdí, že nový majitel zachová jejich kreativní nezávislost. Digital Extremes i Splash Damage mají být pod křídly Tencentu nezávislými entitami, které budou využívat zdroje čínské společnosti pro vývoj svých projektů.

Zejména fanoušci Warframe se bojí, co s jejich hrou bude. Vedení Digital Extremes tvrdí, že nemají očekávat žádné změny, natož změny ve studiu. Prioritou pro ně nadále je naslouchat komunitě a zlepšit bezplatnou akci na základně obdržené zpětné vazby. Slibují skvělé příběhy a herní mechaniky. Až budoucnost ale ukáže, zda to nejsou jen PR řečičky.

„Tencent je známý tím, že respektuje tvůrčí rozhodnutí a integritu svých studií, dává týmům autonomii a nezávislost experimentovat, inovovat a růst,“ dodal zástupce Digital Extremes.

V letošním roce Tencent získal několik studií. Patří mezi ně vývojáři GTFO ze studia 10 Chambers, Sumo Group (Hood: Outlaws & Legends, Sackboy: A Big Adventure, Crackdown 3), mobilní experti z Voodoo a Yager Development (Spec Ops: The Line).