Pokračování oblíbené akční adventury Marvel's Spider-Man sází na padouchy jako je Venom a Kraven, což se odrazí i na celkovém tónu hry. Budeme součástí temnějšího příběhu, ale stále se můžeme těšit na lidský příběh Petera a Milese, jenž spojuje spousta srdečnosti a humoru.

Záměr přinést křehkou rovnováhu mezi světlem a temnotou v rozhovoru s britským Eurogamerem potvrdil kreativní ředitel Bryan Intihar. Na jednu stranu je tady Kraven, Venom a symbiont spjatý s Peter, který je kvůli němu jiný (ve videu jízlivý). Na druhou stranu nebude chybět spousta momentů, které nás rozesmějí a chytnou za srdce.

Oblek symbionta má pochopitelně na Petera Parkera vliv. Herec Yuri Lowenthal ho přirovnal k závislosti. Dle Intihara má pravdu. Tvrdí, že závislost a to, jaký to pro Petera může být pocit, berou velmi vážně.

Scénář napsali Jon Paquette a Benjamin Arfman, kteří pracovali na Marvel's Spider-Man. Přidala se k nim Lauren Mee, jež napsala scénář pro veselé dobrodružství Ratchet and Clank: Rift Apart.

Závěrem rozhovoru Bryan Intihar v doprovodu herního režiséra Ryana Smitha zopakoval, že se neustále snaží hru vylepšovat, ať už jde o výkon, vizuální kvalitu nebo hratelnost. Jejich cílem je přinést velmi vybroušený a stabilní zážitek.

Marvel's Spider-Man 2 vyjde někdy během letošního podzimu na PlayStation 5.