Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že It Takes Two, chystaná kooperativní hra od tvůrců A Way Out ze studia Hazelight, údajně zabere přibližně 15 hodin, přičemž během této doby máme čekat sérii pestrých, unikátních zážitků a miniher, které sází na zcela klíčovou vzájemnou spolupráci dvou postav. Tento cíl nyní potvrzuje oficiální gameplay trailer, v němž Josef Fares, svérázný šéf Hazelight, mimo jiné ukazuje, jak vývojáři spojili příběh s hratelností.

Jeden příklad za všechny? Během hry se hlavní hrdinové - rozvádějící se manželé Cody a May přeměnění na loutky - dostanou do hnízda gangu veverek. Tím také otevřou dveře nepřátelským vosám. Jeden hráč tak musí vzít do ruky kvér střílející mízu, zatímco druhý zápalnou zbraň. Jejich kombinací lze dosáhnout explozí nebo zatížit některé objekty a tím zpřístupnit cestu dál.

Přečtěte si také: Kooperativní It Takes Two zabere 15 hodin, tvrdí Josef Fares

Trailer ukazuje více podobných případů, stejně tak nabízí nástřel příběhu, i když na vyložené spoilery samozřejmě nedošlo. Naopak jsme se dozvěděli, že naprostá většina úrovní ve hře má nabídnout unikátní herní mechaniky, tudíž vás v závislosti na tom, za jakou postavu zrovna hrajete, čeká odlišný zážitek. Potěší také příslib absence sběratelských předmětů a dalších blyštivých kravin" (Fares použil ostřejší výraz, ale musíme myslet i na děti). Místo toho Hazelight slibuje herní svět, který je interaktivní a zábavný. Napříč úrovněmi pak bude možné nalézt velké množství mini-her, v nichž mohou oba hráči soutěžit.

It Takes Two vychází 26. 3. na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S. Nadále platí, že jakmile si hru jednou zakoupíte, budete k ní moci kdykoliv zcela zdarma postupně přizvat další kamarády a klidně ji s nimi projít od začátku do konce.