Pokračování adventury podle komiksu Mýty (Fables) od Billa Willinghama v letošním roce nevyjde. Společnost Telltale Games se rozhodla The Wolf Among Us 2 odložit, aby vývojáři měli dostatek času, protože přecházejí z Unreal Engine 4 na moderní Unreal Engine 5.

Pokud by chtěli dodržet původní termín, museli by pracovat přesčas a hra by nebyla ve stavu, který chtějí. Generální ředitel Jamie Ottilie už crunch zažil a nechce ohrozit pohodu v týmu. Ten je nadále odhodlán přinést pokračování, které si fanoušci zaslouží.

The Wolf Among Us 2 se odehrává šest měsíců po událostech první sezóny, jež vycházela v letech 2013 a 2014. V ní je Bigby suspendován z funkce šerifa a navštěvuje terapii na zvládání hněvu. To je jen jeden z mnoha vnitřních bojů, kterým bude čelit, když se bude snažit zjistit, kam nejlépe zapadá. Těšit se můžete na návštěvu New Yorku během zimy. Více o příběhu jsme napsali tady.

The Wolf Among Us 2 vyjde, „až bude připraven“, na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Původně byl titul oznámen už v roce 2017 a měl vyjít na konci roku 2018. Pak byl odložen na rok 2019. Finanční problémy Telltale však znamenaly velkou nejistotu. Nakonec bylo Telltale znovuzrozeno a s ním i tahle hra.