Před necelými dvěma měsíci studio Telltale Games oznámilo, že končí. Mysleli jsme si, že nás nemůže nic překvapit více, než to, že by Telltale uzavřelo práce na hrách ještě k tomu uprostřed načaté finální části jejich nejúspěšnější proslulé série The Walking Dead: Final Season, ale mýlili jsme se. Rozhodně totiž nenechávají nic náhodě a začínají za sebou zametat stopy.

Studio se momentálně skládá z přibližně pouhých 25 členů, kteří dokončují finální práce na projektech. Jednou z her, která zmizí ze Steamu je Back to the Future: The Game. Dále pak přijdeme o Tales of Monkey Island a bohužel i o The Walking Dead. Obě hry jsou ale stále dostupné na GOG.com. Batman, The Wolf Among Us a Game of Thrones odstraněny nejspíš nebudou.

Back to the Future: The Game a Tales of Monkey Island sice odstraněny budou, nicméně ne z důvodu likvidace provedené studiem dobrovolně, ale spíše z licenčních důvodů. Pokud budete hledat pečlivě, ještě máte šanci obě hry získat pro PC nebo PlayStation 3, ale moc času vám už nejspíš nezbývá.

Co si myslíte o tomto kroku? Určitě se vyjádřete dole v komentářích.