Psal se rok 2010 a v San Diegu zrovna probíhal další ročník světoznámé akce známé jako Comic-Con. Právě zde došlo k oznámení dvou her, na které se těšil každý fanoušek bojových titulů. Bandai Namco společně s Capcomem navnadili všechny fanoušky tím, že oznámili cross-over dvou největších a nejznámějších bojových her. Série Street Fighter se měla spojit se sérií Tekken a naopak. Jednu hru vytvářelo Bandai Namco, zatímco na té druhé pracoval Capcom.

Přečtěte si také: Tajemnou postavou do Tekken 7 není Ciri, ale polská premiérka

V roce 2012 jsme se dočkali titulu Street Fighter X Tekken od Capcomu. Jak ale všichni milovníci bojových her vědí, nejednalo se o žádný zázrak. Titul sice nabídl postavy z dvou ikonických sérií, ovšem ani to nezvládlo vynahradit špatný herní zážitek a nevyrovnaný Gem Systém. Aby toho nebylo málo, objevila se ještě kontroverze okolo dodatečného obsahu, který byl prodávaný pouze ve fyzické variantě.

Po tomhle propadáku se Bandai Namco dvakrát nechtělo do vydání jejich hry. Studio se rozhodlo Tekken X Street Fighter odložit stranou, a i přestože se Katsuhiro Harada (otec Tekkena) chtěl k titulu vrátit, raději se kompletně ponořil do vývoje Tekken 7.

Nově jsme se dozvěděli, že Tekken X Street Fighter od Bandai Namco byl nadobro uložen k ledu. Promluvil o tom sám Harada společně s Kouhei Ikedou. Ti si spolu popovídali v Haradově show, kterou provozuje ve svém nedávno otevřeném baru. Ikeda zde řekl, že vývoj byl zastaven na 30 %. Před zrušením byly dokončeny modely a animace postav.

„Opravdu jsme na tom pracovali tvrdě. Kéž bychom vám mohli ukázat modely a tak. Měli jsme opravdu pěkné modely. Opravdu jsem vám chtěl ukázat Chun-Li. Chtěl jsem vám ukázat všechny postavy. Byli jsme docela sebevědomí. Přejeme si, abychom vám je nakonec ukázali, ale Street Fighter patří Capcomu, takže to nemůžeme udělat sami,“ řekl Harada.

Tekken X Street Fighter se sice nekoná, ale stále si můžete zahrát nejnovější díly obou sérií. Jak Tekken 7, tak i Street Fighter 5 si vedou opravdu dobře a každá z her má svou věrnou základnu fanoušků, která je podporuje. Tekken 7 navíc na jaře přivítal novou postavu a pokud nevíte, jestli se do titulu pustit, můžete mrknout na naši recenzi, která vám snad pomůže při rozhodování.