Před pár dny internetem kolovala zpráva, že polské studio opustil Pawel Selinger. Odchod uměleckého ředitele a hlavního scénáristy Dying Light 2 ve fanoušcích vyvolal obavy. Ty se snaží Techland zažehnat prohlášením, že Selinger už delší dobu na těchto pozicích nepůsobil. Jeho odchod tak nemá Dying Light 2 negativně ovlivnit.

Techland tvrdí, že za vizuální styl je od roku 2019 odpovědný Eric Cochonneau, zatímco příběhovou část má od října/októbra loňského roku na starost Piotr Szymanek. Ten má na kontě několik seriálů HBO, mimo jiné vedl skupinu scénáristů a byl spoluautorem většiny epizod kriminálního dramatu Wataha (anglicky The Border).

Přečtěte si také: Techland ukončuje spolupráci s Chrisem Avellonem kvůli obvinění ze sexuálního obtěžovaní

Jak vidíte, Techland se na odchod Pawla Selingera připravoval a zajistil, aby jeho ztráta neměla vliv na vývoj hry. Loni skončil také Chris Avellone. Jeden z hlavních spisovatelů Dying Light 2 byl vyhozen kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování.

Pojďme k veselejším zprávám. Techland slibuje vzrušující novinky o Dying Light 2. Vše nasvědčuje tomu, že se dozvíme nejen nové informace a uvidíme hru v akci, ale také bude oznámeno datum vydání. Dying Light 2 se očekává v letošním roce na PC a konzole PlayStation a Xbox. Čeští hráči doufají v lokalizaci, když titulky po mnoha letech obdržela PC verze prvního dílu.