Polská studio Techland se zavázalo, že bude nadcházející Dying Light 2 Stay Human podporovat pět let. Hra vyjde 4. 2. letošního roku na počítače a konzole s českými titulky a hráči se už dnes mohou těšit na nový obsah. Co vývojářský tým plánuje do hry přidat?

Hráči v průběhu příštích pěti let mohou očekávat více příběhových DLC. Přidány budou také další lokace herního světa, nové předměty a nespecifikované události.

Tento závazek má hru udržet svěží. Strategie Techland je, že hráči jsou na prvním místě. Podobně se společnost postavila k prvnímu Dying Light, které vyšlo v roce 2015 a obdrželo celou řadu bezplatných i placených dodatečných balíčků, včetně nové kapitoly příběhu Kylea Cranea nazvané The Following se zbrusu novou mapou a buginou.

Techland se nedávno pochlubil, že pro plnohodnotné dohrání hry bude potřeba nejméně 500 hodin. Později upřesnil, že je tím myšleno, abyste viděli několik konců, splnili všechny úkoly a prozkoumali rozsáhlý otevřený svět. Pokud vám bude stačit jeden kompletní průchod hrou s dokončením příběhu, vedlejšími úkoly a průzkumem téměř celého světa, tak počítejte 100 hodin. Samotný příběh bude mít 20 hodin.

Hru budete moci celou proběhnout v kooperaci pro čtyři hráče (po dokončení tutoriálu, což je první fáze). Parta bude hlasovat o důležitých rozhodnutích, ale poslední slovo bude mít hostitel party. Pokud se připojíte ke kamarádovi do kooperace, veškerý postup postavy a získané předměty se po skončení co-opu objeví ve vaší vlastní hře. Ztracen bude pouze postup příběhem.

Bohužel hra v den vydání nebude podporovat cross-play ani hraní napříč generacemi. To znamená, že se nespojí hráči z PS4 a PS5 verzí, stejně tak se nespojí Xbox One s Xbox Series X/S. Vývojáři ale mají na podpoře pracovat, aby se hráči na mapě mohli potkat z různých platforem.

Dying Light 2: Stay Human vyjde 4. 2. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky.