Čekání na oznámení nového Mortal Kombatu se prodlužuje, na víkendovém veletrhu EVO 2022 další díl krvavé bojovky ukázán nebyl. Fanoušci se těšili i přesto, že Ed Boon v předstihu avizoval, že ohledně Mortal Kombatu nemáme nic čekat. Jak se ale říká, naděje umírá poslední.

I bez MK mohou být příznivci bojovek vcelku spokojeni, k vidění byl teaser na dalšího Tekkena. Schválně nepíšu Tekken 8, protože může jít klidně o spin-off jako Tekken Tag Tournament 3, ale pravděpodobnější se zdá být osmý díl série od Bandai Namco.

Ve videu (úplně nahoře) se objevuje Kazuya Mishima, hlavní postava série a interloper ze Smash Bros, z původního Tekkena, když shazuje svého nemilujícího, sociopatického otce z útesu. Potom dojde na současnou verzi Kazuya s červeným okem a jizvou v pěkné, ostré, moderní grafice s doprovodným textem GET READY, jenž může naznačovat brzký příchod traileru.

Jak jsem psal výše, nejpravděpodobnější je Tekken 8. Objevil se dokonce v uniklé databázi GeForce Now od Nvidia. Kromě toho společnost Banda Namco oznámila na 17. 8. vydání bezplatné aktualizace pro Tekken 7, upraví vyvážení a přidá nové taktiky. Této hry se prodalo více než 9 milionů.

Po skončení turnaje Street Fighter 5 na EVO 2022 byl odhalen nový trailer věnovaný chystanému Street Fighteru 6. Do boje se přidá studentka Kimberly a mistryně taekwonda Juri.

Podívejte se na video. Hra vyjde v roce 2023 na PC a konzole. Capcom už dříve potvrdil, že poběží na RE enginu.