Mezi nejočekávanější RPG poslední doby patří zcela bezpochyby také další díl legendární série Baldur's Gate, který si tentokrát vzalo na starost sympatické belgické studio Larian. I přestože se ale nebude jednat o přímé pokračování předešlých dílů, protože cesta mocného Bhaalova zplozence byla v epickém datadisku Baldur's Gate II: Throne of Bhaal řádně a uspokojivě ukončena, v Baldur's Gate 3 by se i tak mohly objevit některé známé postavy, které si veteráni série zamilovali.

Jednu z nich také odhaluje nejnovější krátký teaser, který primárně slouží jako oznámení o účasti na nadcházející události The Game Awards 2022. Podívat se na něj můžete výše. A koho nám to vlastně upoutávka ukázala? Inu, samozřejmě postavu, která je v podstatě tváří celé slavné RPG série.

A tou je dobromyslný hraničář a hlavně „ztělesnění kopance do zadků zla“ jménem Minsc, který se mohl stát jedním z hráčových parťáků jak v prvním, tak i druhém díle Baldur's Gate. Minsc má s sebou také křečka jménem Boo, který ovšem není žádným normálním hlodavcem. Podle Minsca se jedná o miniaturního vesmírného křečka, který jde obzvlášť po očích (mrk, mrk). Boo se jako určitý easter egg objevil i třeba v Mass Effect trilogii, kde si ho může Shepard zakoupit do kajuty. I toho lze v teaseru spatřit, ovšem on i jeho hraničář jsou oba zkamenělí.

Příběh Baldur's Gate 3 by se měl odehrávat asi 120 letech po událostech druhého dílu, tudíž některé lidské postavy, které si nemohou užívat luxusu dlouhověkosti jako elfové a půlelfové, už budou nějakou dobu po smrti. Díky komiksové sérii Legends of Baldur’s Gate ale víme, že Minsc a Boo se v jistý moment proměnili v kámen, tudíž zub času se na nich nemohl podepsat. Ve třetím díle ale určitě dojde k jejich osvobození.

Stane se jednou z postav, kterou bude moct hráč naverbovat do družiny? Inu, tím by se možná zhroutila rovnováha sil, protože Minsc v předchozích hrál změřil síly s draky, mocnými démony a polobohy, ale uvidíme, jakou úlohu mu Larian přidělí. A pokud ho alespoň jednou ve hře neuslyšíme zakřičet: ,,Go For The Eyes, Boo! Go For The Eyes,“ tak budeme hodně zklamaní. 

Minsc nebude jediným milovaným parťákem z předešlých her, který se do třetího dílu vrátí. Už v minulých měsících fanoušci objevili dostatek důkazů o tom, že bychom se měli dočkat i druidky Jaheiry, která taktéž patří mezi nejpopulárnější společníky. Tak doufejme, že Lariani využijí oné šance, aby spolu tito dva měli nějaké vtipné výměny slov, kterých jsme se dočkali i ve druhém díle.

Baldur's Gate 3 je i nadále v předběžném přístupu, přičemž mnozí stále netrpělivě vyhlížejí datum vydání plné verze. A přesně toho bychom se měli dočkat už tento měsíc.