Jeden z největších vydavatelů nezávislých her se rozroste. Britská společnost Team17 se rozhodla koupit giganta na trhu simulátorů, německou vydavatelskou firmu Astragon Entertainment, jež uvedla na trh Bus Simulator, Construction Simulator, Firefighting Simulator nebo Police Simulator.

Vedení Team17 za Astragon Entertainment zaplatilo 75 milionů eur. Očekává se, že Astragon díky této akvizici bude disponovat lepším rozpočtem, který menším vývojářům umožní vytvářet propracovanější a lepší simulátory. V případě splnění nespecifikovaných cílů může Astragon obdržet další 25 milionů eur.

„Naším cílem je stát se značkou číslo jedna v oblasti pracovních simulačních her,“ uvedli generální ředitelé Astragonu, Julia Pfiffer a Tim Schmitz. „Spolupráce s Team17 umožní a pomůže Astragonu tuto strategii rozvíjet a zaměřit se na ni. Těšíme se na možnosti, které se nám otevírají díky tomuto, jak věříme, skvělému partnerovi, který nám pomůže naplnit naše ambice.“

Astragon bude nadále fungovat jako samostatná společnost pod hlavičkou Team17 a bude se svým novým partnerem spolupracovat na tvorbě nových titulů a pokračovat v zaměření na simulátory.

Team17, kteří stojí za populární sérií Worms, nedávno koupili amerického nezávislého vydavatele The Label a práva na střílečku z druhé světové války s názvem Hell Let Loose od Black Matter.

Proč jsou simulátory nedodělané? Nedostatky viditelně odkrývá nejen Bus Simulator 21