Taktické RPG Othercide nám vytváří francouzsko-švédské studio Lightbulb Crew, které nám v roce 2017 přineslo free-to-play hru Games of Glory. Role vydavatele se zde ujala známá společnost Focus Home Interactive, se kterou si určitě spojíte hry jako A Plague Tale: Innocence nebo Greedfall. Společnými silami se nám pokusí vyprávět tajemný příběh o děsivé realitě na konci času.

V této hře se hráči ocitnou v umírajícím městě a pokusí se odhalit jeho tajemství. Naším úkolem bude vést armádu Daughters proti Utrpením, které se v tomto městě množí. Tuto armádu si budeme moci vylepšovat a upravovat dle našich potřeb, někdy ale bude zapotřebí své jednotky i obětovat

Nejvíce se těšíme na souboje se zdroji Utrpení. Ty zde totiž hrají roli bossů a každý z nich tají svůj vlastní příběh, který nějakým způsobem ovlivnil okolnosti, jež dostaly svět až do stavu v jakém se právě nachází. Zároveň slibně vypadá i soubojový systém. Ten hráčům dovolí pozastavit čas a naplánovat akce tak, jak potřebuje.

Díky novému traileru jsme se dozvěděli i datum vydání. To je stanovené na 28. července a Othercide si zahrajeme na PC a konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Verze pro Nintendo Switch bude později.