Vývojáři z polského studia Destructive Creations, kteří vytvořili kontroverzní akci Hatred a krvavou real-time strategii Ancestors Legacy, představili svůj nový projekt. War Mongrels je taktická strategická akce, která připomíná slavnou sérii Commandos a Desperados.

Hra War Mongrels je zasazena na východní frontu během druhé světové války. Východní fronta je podle slov tvůrců zajímavá a v herním světě se jí nedostává tolik pozornosti. Přitom nabízí mnoho příběhů o odvaze, kamarádství i zvrácenosti společnosti.

V příběhu inspirovaném skutečnými události hrají hlavní roli dva vojáci Wehrmachtu. Ti byli poháněni propagandou. Jednoho dne ale dezertovali a chtěli utéct z války. Pak se jejich osud změnil. Nyní jsou to partyzáni a jejich tým se postupně rozrůstá a bude obsahovat jedinečné postavy. Každá má svou specifickou sadu dovedností a přednosti. Je vhodné se naučit jednotlivé schopnosti kombinovat, abyste přelstili protivníka během různých misí v měnícím se prostředí. Cílem je zabránit smrti nevinných lidí a přežít.

Z izometrického pohledu budete velet několika jednotkám, plížit se kolem nepřátel, vymýšlet pasti a potichu zabíjet protivníky. Studio myslí i na Rambo styl. Bude stačit zmáčknout příslušné tlačítko a váš tým automaticky zahájí palbu. Každou misi má být možné projít různými způsoby.

Přečtěte si také: Strategie Commandos 2 a Praetorians si zahrajete na konzolích

Ve War Mongrels kromě příběhové kampaně nebude chybět kooperativní online multiplayer pro dva hráče. Hra je v plánu na třetí čtvrtletí příštího roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4 a Xbox One.