Vydavatel RedDeer.games a vývojář Keith Burgun oznámili, že Gem Wizards Tactics, tahová válečná hra pro jednoho hráče, vyjde na Switch a pro Xbox One a Xbox Series X/S. Vyjít by měla v průběhu letošního roku. V únoru 2021 vyšla hra již pro PC a je dostupná i pro mobilní platformy iOS a Android.

Gem Wizards Tactics je tahová strategická hra s náhodně generovanými mapami a podivnými asymetrickými frakcemi. Je navržena pro nekonečnou hru pro jednoho hráče, má tři frakce, z nichž každá má své vlastní jedinečné schopnosti, které se nejen kombinují v rámci frakcí, ale můžete také sbírat jednotky z jiných frakcí a kombinovat je do své armády, abyste vytvořili zcela neslýchané nové strategie!

V mnoha ohledech bude hra povědomá fanouškům Advance Wars, Fire Emblem nebo X-Com. Ale na rozdíl od těchto titulů jsou mapy generovány náhodně a nepřátelské jednotky se také náhodně rodí. To znamená, že výzvy jsou mnohem méně podobné hádankám a mnohem naléhavější a překvapivější – takže vaše strategie budou muset být také. V této originální tahové taktické válečné hře provedete svou armádu řadou bitev, ve kterých musíte získat vlajky, než utrpíte příliš mnoho ztrát!

Mezi klíčové vlastnosti hry patří:

  • Náhodně generované mapy, které poskytnou nekonečnou zábavu 
  • Více bojových mechanik, které umožňují různé kombinace taktiky
  • 4 různé národy s celkem 26 jednotkami s jedinečnými schopnostmi – spojte je a rozpoutejte peklo
  • Mnoho herních režimů včetně příběhového režimu, kampaně a vlastních her
  • Editor map, který vám umožní připravit si vlastní válečné scénáře
  • Barevné pixel artové vizuály a podmanivý soundtrack