Letošní Call of Duty bude katastrofou a Battlefield bude mít navrch. Microsoft Flight Simulator míří na Xbox One. Nacon ukáže své závodní hry. Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 může být v Xbox Game Passu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Letošní Call of Duty bude katastrofou, prohlásil insider Tom Henderson a pochlubil se, že viděl filmový trailer z nového Battlefieldu. Ten ukázal rozsáhlý ostrov, kde bude bojovat až 128 hráčů, vozidla a tornáda. Video nám nepřinesl, místo toho sdílel náčrt scény. Pro tu jiný twitterový účet udělal rychlou fotomontáž. Insider práci fanouška označil za úžasnou a my vidíme americké vojenské konvertoplány Bell Boeing V-22 Osprey s překlopnými rotory. Na scéně jich má být 6 až 8.

- Super Meat Boy Forever dorazí na PlayStation 4 a Xbox One již 16. 4. Na PC přes Epic Games Store a pro Switch hra vyšla na konci minulého roku.

- PEGI udělila rating Xbox One verzi Microsoft Flight Simulator. Vše nasvědčuje tomu, že ambiciózní letecký simulátor se z PC přesune nejen na Xbox Series X/S, ale také na starší generaci konzole.

Přečtěte si také: Hitman uvolní místo agentovi 007, úspěch Death Stranding na PC

- Brzy se dozvíme další novinky o Ratchet & Clank: Rift Apart, slibuje studio Insomniac Games. Vypadá to, že Sony nechává propagaci hry na poslední chvíli, protože nové dobrodružství známé PlayStation dvojice vyjde 11. 6. na PS5.

- Nacon má před sebou důležitých 9 dnů. Včera oznámil příchod WRC 9 na Steam (od 16. 9. 2021) a v dalších dnech láká na oznámení WRC 10, motocyklových závodů RiMS Racing (vyjdou letos v létě) a Test Drive Unlimited Solar Crown.

- YouTuber Jeremy Penter (ACG-Gaming), jenž jako první zmínil Xbox FPS Boost, odklad Deathloopu nebo představil Far Cry Primal, tvrdí, že Konami je ochotno licencovat značku Metal Gear Solid a na základě spolupráce s jinými společnostmi a vývojáři vytvářet nové hry. Podrobnosti schází, ale pravděpodobně bude Konami akorát dohlížet na projekty a obdrží procenta z prodeje.

- V letošním roce se Ubisoft zaměřuje na rozšiřování Assassin's Creed Valhalla, ale na další rok je v plánu další díl. Jaký bude? Senior scénárista vikinského dobrodružství by rád, aby se série podívala do Jižní Ameriky. Ta podle jeho slov nabízí kulturní bohatství, které nebylo ještě plně využito - od Inků po španělské dobyvatele. Námořní Black Flag k tomu měla blízko, ale Alain Mercieca myslí spíše na oblast Brazílie.

Přečtěte si také: Fanoušci PlayStationu zklamáni, nechápou kroky Sony a kritizují je

- Valve údajně touží po Game Passu na Steamu. Největší počítačová platforma nabízí předplatné EA Play a ráda by svým uživatelům nabídla i službu od Microsoftu. Microsoft nedávno propojil Game Pass s EA Play a má údajně chystat i propojení s uPlay od Ubisoftu, aby vytvořil komplexní předplatné.

- Další hrou v Xbox Game Passu může být Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, který vyjde 4. 6. letošního roku nejen na Xbox Series X/S a Xbox One, ale také na PS5, PS4 a PC. Tento čtvrtek mají vývojáři představit něco velkého. MauroNL naznačuje, že to bude zahrnutí do předplatného od Microsoftu.