Minulý měsíc se partička nadšenců pochlubila, že pracuje na fanouškovském remasteru prvního dílu Red Dead Redemption. Měli v plánu tuhle westernovou akci přivést na počítače a využít k tomu verze z emulátorů Xenia/RPCS3. Cílem ambiciózního projektu bylo vylepšit a optimalizovat hru pro počítače, aby běžela lépe než přes zmíněné emulátory, včetně lepší grafiky a textur, snímků za sekundu, uživatelského rozhraní atd. Bohužel z toho ale nic nebude.

Společnost Take-Two se ozvala a fanouškovský projekt okamžitě zastavila, respektive kontaktovala moddera s přezdívkou DamnedDev, jenž oznámil ukončení PC remasteru. To spoustu hráčů překvapilo. Mělo jít totiž o fanouškovský balíček, k němuž by stále byla potřeba původní hra, tedy PlayStation 3 nebo Xbox 360 verze.

DamnedDev s názorem Take-Two nesouhlasí a myslí si, že je hloupý. Podle jeho slov by Red Dead Redemption: Enhancement Project zvýšil prodeje původních PS3 a Xbox 360 verzích Red Dead Redemption, ale bohužel s rozhodnutím nemůže v současné době nic dělat. Slíbil, že zastaví jeho vývoj, což se stalo, ale prý ho neumlčí.