První zmínka o tomto projektu byla už v roce 2007. Ze začátku se zdálo, že vývojáři jsou tajnůstkáři a zveřejňují o hře jen velmi málo. Ale pak informace přestaly být zveřejňovány úplně a zdálo se, že projekt je mrtvý. A dnes již víme, že doopravdy je, neboť Take-Two přišlo o ochranou známku. Stalo se tak 19. listopadu a důvodem je nereagování na výzvu k předložení požadavků o použití nebo rozšíření trademarku.

Expirace ale nutně nemusí oznamovat konec projektu jako takového. Možná se jej někdy v budoucnu dočkáme pod jiným jménem. Nebo alespoň některých plánovaných mechanik. Obě možnosti jsou ale málo pravděpodobné, pokud bereme v potaz ticho, které už nějaký čas okolo hry je.

Originálně měl být Agent PS3 exkluzivitou, o níž Rockstar prohlašoval, že se jedná o další Grand Theft Auto. Dělo se to ale ještě před vydáním prvního Red Dead Redemption. Právě jeho úspěch mohl potopit Agenta, jelikož jak dnes víme, tak se následujících osm let pracovalo na druhém díle. V roce 2013 ale přišlo obnovení ochranné známky. A další o rok později. A ještě jednou v roce 2015. A od té doby nic. Až do dnešních dní.

A co vy? Slyšeli jste někdy o tomto projektu? Dejte nám vědět do diskuze.