Take-Two, mateřská společnost Rockstar Games a 2K Games, odložila dva připravované tituly. Nevíme přesně o jaké jde, protože nebyly dosud oznámeny. Vydavatel o nich mluví jako o klíčových a pohlcujících hrách, původně měly dorazit letos na podzim, ale nyní jsou plánovány na konec fiskálního roku (březen 2022).

Jeden z neoznámených titulů pochází od divize 2K Games, což mnohé vede k novému BioShocku, ale to nebylo potvrzeno. Navíc tohle akční dobrodružství by nemělo být tak daleko ve vývoji. Tudíž si nedokážu představit, že mělo původně vyjít už během podzimu. Nabízí se také spekulovaná nová značka od studia Hangar 13. Tvůrci Mafie dříve hledali scénáristu se zaměřením na sci-fi a fantasy příběhy, ovšem ani tady se neočekává tak brzké vydání.

Zajímavé je, že tyto dva projekty nebyly odloženy z důvodu koronaviru. Týmy mohou během pandemie efektivně pracovat ze svých domovů. Místo toho se odklad týká snahy dodat na trh propracované zážitky.

Chytřejší budeme už brzy. 2K Games se totiž chystá během tohoto měsíce (pravděpodobně na Gamescomu, 25. 8.) pochlubit novou a vzrušující značkou. Ta vyjde v průběhu aktuálního fiskálního roku. To znamená, že si ji zahrajeme do 31. 3. 2022. Možná je to jedna z těch odložených.

Take-Two chce v příštích letech výrazně zvýšit svou produkci, zejména těch klíčových, které jsou pro portfolio vydavatele důležité. V letošním roce vyjdou čtyři takové hry (nikoho nepřekvapí, že tím hlavním jsou next-gen verze GTA 5), zatímco v následujících dvou letech jich má dorazit 21, včetně sedmi sportovních simulací a čtyř free-to-play projektů. Přitom dříve z vrcholných pozic Take-Two se nesly názory, že bezplatné tituly jsou riskantní a společnost u nich váhá. Možná ale pomohly zkušenosti s GTA Online, které je de facto free-to-play.

„Je to spíše evoluční než revoluční změna,“ říká generální ředitel Strauss Zelnick k ambicióznímu plánu navýšit produkci s tím, že společnost k tomu směřuje od samotného začátku, kdy začala budovat týmy, přemýšlet nad koncepty her a vytvářet nejkvalitnější tituly.

Take-Two do plánu na fiskální roky 2023 a 2024 zahrnula také pět nezávislých her, deset mobilních free-to-play her, čtyři menší tituly a tři nové edice dříve vydaných titulů. To se ale podle Zelnicka může ještě změnit.

ROZVRH TAKE-TWO

  • Fyzické verze Hades – 13. 8. pro PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • NBA 2K22 – 10. 9. pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC a Switch
  • The Outer Worlds: Murder on Eridanos DLC – Q2 pro Switch
  • Kerbal Space Program Enhanced Edition – podzim pro PS5 a Xbox Series X/S
  • Grand Theft Auto 5: Expanded and Enhanced – 11. 11. pro PS5 a Xbox Series X/S
  • Grand Theft Auto Online (samostatně) – 11. 11. pro PS5 a Xbox Series X/S
  • Tiny Tina's Wonderlands – Q4 pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC
  • OlliOlli World – 2022 pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC a Switch
  • WWE 2K22 – 2022 pro neoznámené platformy
  • Kerbal Space Program 2 – 2022 pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC

Dnes jsme také informovali o prodejích Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2 a dalších her od Take-Two.