Společnost Take-Two kupuje Codemasters. Britská vydavatelská a vývojářská firma, která zahrnuje také Slightly Mad Studios, se dohodla s Take-Two na podmínkách prodeje ve formě hotovosti a akcií. Hodnota Codemasters je přibližně 750 milionů liber a dokončení akvizice se očekává v prvním čtvrtletí roku 2021.

O víkendu jsme se dozvěděli o tom, že Take-Two projevila zájem koupit Codemasters. Vedení doporučilo svým akcionářům, že v případě nabídky ji mají přijmout. A tak se také stalo. Codemasters se přesunou pod Take-Two a vydavatel her jako Grand Theft Auto, NBA 2K, Mafia nebo Borderlands získá zajímavé portfolio závodních her.

Codemasters se specializují na závodní hry. Vytvořili série DiRT, F1, GRID a OnRush. Navíc mají pod sebou také Slightly Mad Studios, autory série Project Cars a Fast & Furious Crossroads. A k tomu v rukou licenci na F1 a od roku 2023 mají dohodnutá práva na FIA World Rally Championship (WRC).

„Jsme nesmírně potěšeni, že můžeme oznámit tuto transakci. Codemasters prosluli vytvářením nejoblíbenějších a komerčně nejúspěšnějších závodních franšíz v našem oboru. Věříme, že jejich hry významně doplní naše sportovní portfolio a budou nadále posilovat a růst v naší organizaci,“ uvedl v dnešním prohlášení Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two. Zelnick se také těší na sdílení jejich vize s cílem nabídnout herní zážitky v nejvyšší kvalitě. Společně mají usilovat o nejinovativnější, nejkreativnější a nejlepší hry.

Přečtěte si také: F1 2020 rozzářil My Team mód a zachránila solidní hratelnost

„Představenstvo Codemasters pevně věří, že společnost bude těžit ze schopností Take-Two, které mohou podpořit dlouhodobý úspěch Codemasters. Věříme, že je to v nejlepším zájmu všech zúčastněných stran,“ dodal Gerhard Florin, předseda Codemasters.

Z jednotlivých prohlášení se zdá, že si Codemasters ponechají své jméno, akorát budou fungovat pod záštitou Take-Two. Společnost bude vydávat jejich hry, podobně jako se to děje u titulů od Rockstar Games.