Sony v rámci podpory nové generace PlayStationu před několika lety založila nové studio v San Diegu, které do dnešního dne oficiálně nepředstavila. Už na konci března roku 2018 prasklo, že společnost do nového týmu hledá talenty, kteří se budou podílet na vývoji nové kapitoly filmového příběhu ve spolupráci s významným studiem. V roce 2018 hledala Sony například hlavního gameplay animátora pro nový tým PlayStation Visual Arts. Důležité bylo, aby dotyčný měl zkušeností s kvalitními akčními adventurami z pohledu třetí osoby.

Postupně se k nám dostávaly různé menší střípky. Neoznámené studio se má jmenovat Visual Arts Studio Group a má spolupracovat s Naughty Dog na vývoji nového dílu série Uncharted. Tohle jsou ale jen spekulace, které ovšem do sebe hezky zapadají, když vezmeme v potaz poslední slova kreativního ředitele a viceprezidenta Naughty Dog, který pro další projekt po The Last of Us Part II vyloučil nové Uncharted. Místo něho se chtějí pustit do vývoje The Last of Us Part III nebo úplně nové značky. Na The Last of Us totiž nebude lehké navázat a možná si bude chtít dát Neil Druckmann se svými svěřenci od post-apokalyptického světa chvilku oddech.

Přečtěte si také: Další hrou Naughty Dog nebude Uncharted. Tvůrce The Last of Us přemýšlí o jiných hrách

Vraťme se k Visual Arts Studio Group. Skupina byla nedávno obohacena o talent z Naughty Dog. K týmu se přidal Zak Oliver, jenž měl na starost přípravu prostředí pro The Last of Us, The Last of Us Part II, Uncharted 4: A Thief's End a Uncharted: The Lost Legacy. V Naughty Dog pracoval 8 let a 9 měsíců. Před dvěma měsíci se oficiálně přesunul do Sony Interactive Entertainment (VASG), kde pracuje na pozici senior environment artist na neoznámeném titulu, zatímco v Naughty Dog byl environment artistou.

Je více než jisté, že v San Diegu vzniká velká AAA hra pro PlayStation 5. Spekuluje se, že se Oliver do Visual Arts Studio Group přesunul hned poté, co měl dokončenou práci na The Last of Us Part II, což mohlo být mnohem dříve než sám uvádí.

Tak co, dočkáme se nového Uncharted?

Poslední velké dobrodružství ze série Uncharted vyšlo v roce 2016 pod názvem Uncharted 4: A Thief's End, které de facto zakončilo příběh hlavního hrdiny Nathana Drakea. O rok později následovalo samostatné rozšíření Uncharted: The Lost Legacy, které se ale nezaměřilo na Nathana, nýbrž na příběh Chloe Frazer, které pomáhá Nadine Ross.