Milovníci her, které mají byť jen málo společného s dinosaury, by měli mít aspoň minimální znalost první hry inspirované filmovou sérií Jurský park a nyní už i Jurský svět. Pokud si ale myslíte, že už vás nic nepřekvapí, z tohohle vám spadne čelist k zemi. Přichází nová hra s názvem Jurassic World Evolution od studia Frontier Developments a už nyní se dá zajistit, že o ni nepřijdete.

Cílem hry je postavit co nejlepší, jinak řečeno pětihvězdičkový, park na každém z pěti ostrovů, ze kterých je ve hře na výběr. Souostroví nese název Las Cinco Muertes a ke konci hry se má údajně odemknout i ostrov z prvního filmu Jurský park, Isla Nublar, na kterém se má podle všeho rozvíjet back-story první postavy z prvního filmu. Vaším úkolem je vypořádat se s komplikovanými situacemi, kterými vás hra průběžně provází, například výpadek elektřiny v zabezpečení, bouře, tornádo nebo například rozzuřený Tyranosaurus Rex. Ve hře se také nachází tlačítko „hybridní projekty“, které bylo pro lidi testující tuto hru přes press-verzi nepřístupné. Mohlo by se snad jednat o Indomina Rexe?

Hra využívá jednoduché mechaniky hodnocení parku. Jsou zde tři hlavní atributy: věda, zábava a bezpečnost. Každý prvek, který přidáte do vašeho parku, nějak každou hodnotu ovlivní, a vy se tak musíte rozhodnout, čemu se chcete věnovat nejvíce, což zabraňuje přílišné moci nad těmito nezkrotitelnými zvířaty a vaším parkem. Co ale zaujme nejspíš každého fanouška filmové série je to, že samotný Jeff Goldblum (ve filmu jako Ian Malcolm) nadaboval monology zpracované v této hře.

Hra je pro hráče zatím nedostupná, nicméně je tu možnost si ji předobjednat jak za 54,99€ nebo za 59,99€ v deluxe edici. Za předobjednání ke hře dostanete i skin na helikoptéru a džíp. Deluxe edice nabízí pět nových dinosaurů, které v základní hře rozhodně nikde neuvidíte. Jedná se o Styracosaura, Crichtonsaura, Majungasaura, Archaeornithomima a Suchomima.

Co na tuhle žhavou nostalgickou příležitost říkáte? Projevte svůj názor dole v komentářích!