Skupina Deutsche Telekom s českým T-Mobilem se stává první telekomunikační společností, která vstupuje do metavesmíru. Ve známé a oblíbené herní platformě Roblox vytvořila virtuální klub Beatland. Ten má hráčům nabídnout nový způsob zážitku z hudby, spolu s řadou dalších aktivit v rámci metaverza.

Projekt vytvořilo švédské kreativní studio The Gang ve spolupráci s berlínským Art Direction and Design Studio Yukiko a známým animátorem Jackem Sachsem.

Klub Beatland se otevírá dnes a úvodní party má na starost známý DJ a producent Boris Brejcha. Prostřednictvím svého avataru zahraje v klubu několik exkluzivních setů, a to každou hodinu od pátku 22. do neděle 24. 4.

Pokud vás neláká party, tak v klubu nechybí například kino, kde na návštěvníky čekají krátké animované filmy zaměřující se na sociální tematiku z dílny talentovaných tvůrců, jakými jsou Haein Kim nebo Aleksandra Bokova.

Uživatelé se mohou do metaverse Beatlandu aktivně zapojit prostřednictvím různých rolí – v klubu mohou se svými avatary být promotéry nebo vyhazovači, v obchodu s deskami zase mohou zastávat post manažera. Za virtuální měnu Beat Coins si mohou v obchodě s deskami a v Telekom Shopu zakoupit speciální outfity pro své avatary a další digitální předměty (verch). Beat Coins získají plněním různých aktivit v rámci Beatlandu. Výtěžek získaný prodejem digitálních předmětů pak bude využit na další vylepšování Beatland metaverse.

Roblox je bezplatná online platforma dostupná na PC, Macu, Xboxu One, Androidu a iOS.