S ohledem na rádiové ticho, které kolem remaku hry System Shock propuklo, není překvapivé dnešní oznámení s odkladem. Předělávka kultovní fist-person střílečky potřebuje více času, nedorazí do konce března, ale až 30. 5. letošního roku pro PC. V tento den bude titul dostupný na Steamu, GOGu a Epic Games Store.

„Doufali jsme, že hru uvedeme na trh do konce března, ale ukázalo se, že je to prostě nad naše síly; jsme přece jenom lidé (na rozdíl od Shodan!),“ uvádí Nightdive Studios v tiskové zprávě.

Pokud si plnohodnotný remake originálu z roku 1994 předobjednáte, získáte zdarma kopii remasterované verze hry System Shock 2, u které se později inspiroval BioShock a nespočet dalších „pohlcujících simulátorů“, jako jsou Dishonored a Prey.

V plánu jsou také konzolové verze, konkrétně PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series S/X. O nich se podrobnosti dozvíme v pravý čas.

Remake hry System Shock kombinuje hratelnost původní hry s novou grafikou ve vysokém rozlišení, vylepšeným ovládáním, přepracovaným rozhraním a zcela novými zvuky a hudbou. Mezi další novinky patří zcela noví nepřátelé, změny v systému hackování a nové možnosti boje. Pakliže jste netrpěliví, můžete si remake zahrát prostřednictvím aktualizované demoverze. Najdete ji na Steamu.