Během dnešního dne začne testování bety nové verze systémového softwaru PlayStationu 5, aby vybraní členové mohli vyzkoušet nové funkce a předat Sony důležitá data. Konečně se tak blíží vylepšení, která si majitelé nové generace konzole od Sony tolik žádají.

Konkrétně jde o podporu rozlišení 1440p. To bude možné zvolit na kompatibilních televizorech a monitorech. Když budete hrát hru, která podporuje vykreslování v rozlišení 1440p, tak si ji vychutnáte při nativním výstupu 1440p. Pokud naopak hrajete hru s vyšším nativním rozlišením, například 4K, tak se rozlišení sníží, což by mělo zlepšit vyhlazování hran.

Další očekávanou novinkou je možnost vytvářet seznamy her, které usnadňují organizaci vaší knihovny. Vytvořit budete moci až 15 různých seznamů (respektive klasických složek) a do každého dát až 100 titulů, bez ohledu na to, zda máte hru fyzicky, digitálně nebo přes streamování. Stejnou hru můžete přidat do více seznamů her.

Další novinky v aktualizaci:

- Možnost porovnat rozdíl mezi stereofonním a 3D zvukem na stejné obrazovce a poté vybrat preferované nastavení.

- Při návratu do hry se v horní části herního centra zobrazí probíhající aktivity, abyste se mohli nejsnadněji a nejrychleji vrátit tam, kde jste skončili.

- Možnost požádat člena party o sdílení obrazovky, abyste mohli sledovat jeho hlavní.

- Když se připojíte do party, jejíž členové hrají hru, ke které se můžete připojit, obdržíte oznámení.

- Možnost zobrazit profil uživatele, kterého jste si právě přidali mezi přátele.

- Možnost posílat nálepky a hlasové zprávy členům skupiny.

Na některé z novinek se můžete podívat v galerii níže. Beta bude spuštěna během dnešního dne pro vybrané majitele PS5 z USA, Kanady, Japonska, Velké Británie a Francie. Vydání plné verze aktualizace je v plánu na letošního rok, přesné datum Sony neoznámila.