Koncem ledna/januára se už konečně budeme moci plně ponořit do psychologického hororu od studia Bloober Team s názvem The Medium. Ještě než k tomu dojde, máme tu nový gameplay trailer o délce 14 minut.

Ten se odehrává převážně v hotelu Niwa, do kterého byla pozvána hlavní hrdinka Marianne. Nebyla sem pozvána bezdůvodně, je totiž médiem a jejím úkolem je vystopovat tajuplného může jménem Thomas. O to se samozřejmě pokusí a využije k tomu svých spirituálních schopností.

Marianne má zvláštní dar, který jí umožňuje vytvářet mosty mezi naším světem a světem duchů. To můžeme vidět v dnešním traileru. Jakmile se Marianne napojí na svět duchů, vidíte oba světy zároveň. Když se ale takto pohybuje, nemůže s věcmi ve světě duchů provést žádnou interakci.

Ve hře ale dojde i na situace, kdy vám nebude stačit být v obou světech zároveň. Někdy bude třeba se plně přesunout do světa duchů, abyste se dostali ze svízelné situace. To je ve videu ukázáno, když se Marianne zasekne ve výtahu. Opustí zcela své tělo a pokusí se najít zdroj energie, díky kterému znovu zprovozní výtah.

Následně se dostáváme do bodu, kdy je Marianne kompletně uvězněna ve světě duchů a narazí na antagonistu The Maw, který je dabován známým Troyem Bakerem. Tuhle potvoru jen tak něco nezastaví, a to ani bariéra, která odděluje naše dva světy. Bude vás nahánět, kde se dá, a jedinou možností bude se schovat. Když bude The Maw na svém písečku, dokáže vás vidět, v našem světě se ale orientuje jen pomocí svého sluchu.

The Medium se po náhlém odkladu, kvůli Cyberpunku 2077, dočkáme již 28. ledna/januára na PC a Xbox Series X/S.