Pokračování známé adventury má konečně stanovené datum vydání. Další část příběhu Kate Walkerové se rozběhne 18. 3. letošního roku na PC. Hra se bude prodávat skrz Steam, Epic Games Store a GOG. Na konzole dorazí Syberia: The World Before později.

Fanoušci doufají, že třetí díl dopadne lépe než ten přechozí z roku 2017. Nedokázal navázat na kultovní jedničku a dvojku. Navíc obsahoval spoustu chyb a scénář neodpovídal velkému očekávání.

Titul nabídne dva příběhy. Ten s Kate Walkerové se odehrává v roce 2004 v solném dole, kde byla hrdinka uvězněna při hledání vlastní identity. Část za Danu Roze nás zavede do Vaghenu na začátku druhé světové války. Při dobrodružství napříč kontinenty a časem budeme svědky toho, jak se sen sedmnáctileté dívky a skvělé klavíristky mění s příchodem fašistické hrozby.

Během dobrodružství budeme řešit složité hádanky a rébusy v souladu s tradicí série. Tvůrci pak lákají na fantastický a poetický svět Benoîta Sokala s jeho úchvatnými scenériemi a ikonickými postavami. Dále na bohatý a poutavý příběh s nevídanými sázkami a strhujícími dialogy. A v neposlední řadě na symfonický soundtrack, který složil Inon Zur, skladatel pro Fallout, Dragon Age nebo Prince of Persia.

Syberia: The World Before je první díl vytvořený po smrti tvůrce značky Benoita Sokala. Belgický designér a komiksový kreslíř zemřel loni v květnu. Čtvrtý díl série je poslední inscenací, na které pracoval.