Odpočinkové budovatelské hry se v letošním roce rozšíří. Bývalý spoluautor úspěšného českého titulu Factorio chystá duchovního nástupce Transport Tycoonu. Jmenuje se Sweet Transit a je popisován jako útulná budovatelská strategie s vlaky.

Ve Sweet Transit budete budovat síť železničních spojení a rozvíjet města, která k nim přiléhají. Vlaky jsou jedinou formou dopravy pro lidi i zboží. Důležité bude pečlivě naplánovat a postavit koleje tak, abyste maximálně využili dostupný prostor a zkrátili dobu jízdy. Vše by mělo odpovídat potřebám obyvatel.

Jak bývá u podobných her zvykem, tak na řadu se dostane i vývoj technologií. Začnete s parními lokomotivami a časem přejdete na dieselové motory.

Ernestas Norvaišas si uvědomuje, co hráči v tomto žánru chtějí, a slibuje, že od samotného počátku bude jeho projekt podporovat fanouškovské modifikace skrz Steam Workshop. Vydání v předběžném přístupu směřuje na letošní rok, zatímco plnou verzi by rád stihl do konce stejného roku. O vydání se postará společnost Team17.

Pokud vás Sweet Transit zaujal, tak v minimálních systémových požadavcích se uvádí Windows 10 64-bit, dvoujádrový procesor s 3 GHz, grafická karta GeForce GTX 560, DirectX 11, 4 GB RAM a 1 GB volného místa na disku.

Chcete si už dnes zahrát podobný titul? Tak to vám doporučujeme český hit Mashinky.