Dobré ráno. Zajímavé hry mohou zamířit do Xbox Game Passu. Část Tell Me Why zdarma. Insomniac Games posilují o zkušeného scénáristu. Zombíci v Civilization 6. The Medium vylepšeno na PC.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Do Xbox Game Passu může zamířit nejen horor The Evil Within, ale také Skyrim Special Edition + Fallout 4 GOTY Bundle pro PC od Bethesdy. Tento nevšední balíček byl nalezen v seznamu Microsoft Store s datem vydání 12. 3. 2021.

- Do konce roku má být předplatné od Microsoftu údajně rozšířeno o hry od služby Ubisoft +. To by znamenalo všechny hry francouzského vydavatele, například Immortal Fenyx Rising, Watch Dogs Legion a Assassin's Creed Valhalla. S informací přišel insider Shpeshal Ed, jenž jako první zmínil příchod Final Fantasy VII Remaku do PS Plus.

Přečtěte si také: Tvůrci Disintegration končí, Watch Dogs: Legion s multiplayerem

- První spekulace o novém Assassin's Creed tvrdily, že se nové dobrodružství bude odehrávat v Japonsku. Nyní YouTuber xj0nathan zveřejnil materiály, z nichž mají fanoušci hádat, co dalšího Assassin's Creed nabídne. Podle všeho to vypadá na Stoletou válku. Ta trvala od roku 1337 do roku 1453 se sérií bitev mezi Anglií a Francií.

Kde se bude odehrávat nové Assassin's Creed?

- Společnost Electronic Arts se dušuje, že svým vývojovým týmům dá naprostou svobodu. Týkat se to má i tvůrců Dragon Age a Titanfall. Lauru Miele, která u EA dohlíží na studia zaměstnávající více než 6000 lidí, cituje IGN. EA se podle ní vrací k hrám, které hráči chtějí, jde například o nové Skate, remaster Command & Conquer, trilogii Mass Effectu nebo bezplatný obsah pro Star Wars: Battlefront 2.

- První část adventury Tell Me Why od Dontnod Entertainment je zdarma dostupná pro Windows 10 a konzole Xbox. Zbytek je možné koupit se slevou. Stojí za to zmínit, že celá hra je součástí Xbox Game Passu.

Přečtěte si také: Valheim trhal rekordy, zvládne to i Frostheim?

- Patch 1.14.5 u Microsoft Flight Simulatoru opravuje pády, zlepšuje autopilota a přináší nové funkce.

- Insomniac Games rozšiřují svůj tým scénáristů o zkušeného Walta Williamse. Ten je podepsán za Spec Ops: The Line a podílel se i na Star Wars Squadrons. Fanoušci si přejí, aby Williams mohl vytvořit nové Resistance. Uvidíme, zda se k této značce v Insomniac Games vrátí. Nyní dokončují Ratchet & Clank: Rift Apart a chystají pokračování Spider-Mana.

- Filmové zpracování Borderlands má další hvězdu. Psychopatického Kreiga si zahraje Florian Munteanu, kterého můžete znát zejména jako Viktora Dragona z Creed II. Kreig je jednou ze šesti hratelných hrdinů v Borderlands 2. Už dříve byli oznámeni tito herci: Cate Blanchett jako Lilith, Jamie Lee Curtis jako Dr. Tannis, Jack Black jako Claptrap, Kevin Hart jako bývalý voják, který se stal žoldákem, a Ariana Greenblatt jako Tiny Tina.

- Z databáze Steamu uniklo, že DLC s názvem New Frontier Pass do tahové strategie Civilization 6 přidá Portugalsko jako hratelnou frakci a pravděpodobně nový režim zaměřený na zombíky.

- Předplatitelé PlayStation Plus si do Call of Duty Warzone a Black Ops Cold War mohou stáhnout nový balíček. Ten obsahuje epický skin operátora, další štítky a skiny zbraní nebo 60minutový token pro dvojitou dávku zkušenostních bodů.

- Navzdory vysoké ceně (69,99 eur za standardní edici) se Forze Horizon 4 na Steamu daří. Závody od Microsoftu se nacházejí na vrcholu světových bestsellerů obchodu Valve a jsou i před populárním Valheimem, který je na druhém místě. Ve Forze Horizon 4 bylo na Steamu přihlášeno současně téměř 12 tisíc hráčů. Čísla o prodaných kopií k dispozici nejsou.

- Psychologický horor The Medium byl vylepšen. Na počítačích nově podporuje UltraWide (21:9) a SuperUltraWide (32:9) monitory. Kromě toho došlo k opravě kamery a eliminaci dalších chyb a problémů.

Přečtěte si také: Na konzolích Xbox bude možné hrát PC hry, včetně Valheimu nebo Death Stranding

- Microsoft zveřejnil obrázek, jenž zaujal fanoušky ochránce Gothamu. Na něm je totiž vidět hra Batman Arkham Knight s odznakem „X|S“. Toto označení se používá u her, které využívají výkon nové generace konzolí Xbox.

- Film Resident Evil bude mít premiéru 3. 9. letošního roku ve Spojených státech amerických, potvrdil plakát se jmény známých hrdinů: Claire Redfield (hraje Kaya Scodelario), Chris Redfield (Robbie Amell), Jill Valentine (Hannah John-Kamen), Leon S. Kennedy (Avan Jogia), Albert Wesker (Tom Hopper), Ada Wong (Lily Gao), William Birkin (Neal McDonough), Chief Brian Irons (Donal Logue), Richard Aiken (Chad Rook) a Lisa Trevor (Marina Mazepa).