Life is Strange je jedna z těch herních sérií, které žijí i jinde než na počítačích a konzolích. Dokazuje to třeba nedávno ukončená komiksová série od Titan Comics, která na prostoru šesti dílů vyprávěla nový příběh Max a Chloe, hlavních hrdinek prvního dílu Life is Strange z roku 2015, po událostech jednoho z konců hry. Zatím není jasné, zda se někdy dočkáme dalších komiksů, ale i kdyby ne, fanoušci určitě rádi uslyší, že se mohou těšit alespoň na knižní rozšíření jejich oblíbeného světa.

Tvůrci Life is Strange: True Colors ze studia Deck Nine oznámili ve spolupráci s nakladatelstvím Titan Books knihu Steph's Story, která, jak už napovídá její název, se zaměří na rozšíření příběhu Steph. Ta patří mezi hlavní postavy True Colors, přičemž jsme si za ní mohli přímo zahrát v příběhovém přídavku Wavelengths, jenž je součástí Deluxe edice loni vydané hry.

Se Steph jsme se mohli vůbec poprvé setkat v roce 2017 díky mini-sérii Life is Strange: Before the Storm a v knize budeme moci sledovat oblíbenou postavu na cestě, kterou absolvuje společně se svou přítelkyní a zároveň kolegyní z kapely jménem Izzie. Na určité informace o Izzie je možné narazit při hraní Before the Storm, takže spojitost je jasná, bližší informace o příběhu knihy se ale máme dozvědět až časem.

Steph's Story vyjde v zahraničí 21. března/marca 2023 a knihu má na svědomí Rosiee Thor, autorka Young Adult titulů Tarnished Are The Stars a Fire Becomes Her. Podle studia Deck Nine je přitom kniha první oficiální próza ze světa Life is Strange, takže je možné, že se v budoucnu dočkáme i dalších knih.