Techland na E3 2021 fanoušky Dying Light 2: Stay Human zklamal, o pokračování zombie akce jsme se nedozvěděli nic moc nového. Polská společnost to hodlá napravit a na 1. 7. naplánovala druhou větší prezentaci (21:00 našeho času). Při čekání na video se můžeme začíst do rozhovoru vývojářů s redaktorem magazínu Game Informer.

Dozvěděli jsme se, že ve světě Dying Light 2 jsou všichni nakaženi - lék z prvního dílu nedokáže virus vyléčit, pouze zpomaluje nákazu v těle. Přeživší se s tím „naučili žit“ a nosí speciální zařízení, které monitoruje stav infekce. Ta se rozvíjí, když je dotyčný v temných oblastech, a slábne na slunečním světlu a při UV. Během hry musíme stav infekce sledovat, zejména při návštěvě temných zákoutí města.

Přečtěte si také: Dying Light 2 nabídne tři stupně obtížnosti

Město je hlavním dějištěm hry Dying Light 2. Jde o jediné město ve světě obývané lidmi. Po herním světě najdeme ještě roztroušené velmi malé osady. Skupina Poutníků, do níž patří i hlavní hrdina Aiden, mezi osadami cestuje. Aidenovi je teprve 20 let, ale na svůj věk je vyspělý a využívá parkour, lano s hákem a paragliding pro plynulé cestování městem. Techland plánuje také systém rychlého cestování.

Jednou z frakcí jsou Renegáti. Jedná se o bývalou vojenskou frakci. Její představitelé jsou bezohlední a nechtějí spolupracovat s ostatními při obnově města. S nimi jdou ruku v ruce noví nakažení. S některými z nich se seznámíme na nadcházející prezentaci, kde očekáváme nové gameplay záběry.

Potvrzen je kooperativní režim. Vzhledem k nelinearitě a volbám ovlivňující prostředí bude rozhodnutí činit pouze hostitel hry a jeho akce nebudou mít vliv na kampaně ostatních hráčů. Všem hráčům však zůstanou předměty a vybavení nasbírané v kooperaci.

Přečtěte si také: Dying Light 2 bude mít ray tracing i cross-play

Vývojáři také zdůraznili, že i když zombie během dne představují menší hrozbu, existují i jiná nebezpečí. V této době si musíte dávat pozor na lidi - bandity, odpadlíky a zástupce jiných frakcí.

„Den je stále velmi děsivý. Musíte si uvědomit, že v tomhle světě lidé bojují proti lidem. Nakonec jsou to lidé, kteří jsou nejbezohlednější. Setkáte se s bandity, odpadlíky a dalšími velmi nebezpečnými frakcemi, takže se musíte mít stále na pozoru,“ dodává Techland.

Dying Light 2: Stay Human vyjde 7. 12. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Ve hře budou české titulky.

Přečtěte si také: Dying Light 2: Stay Human se v nových záběrech jen blýská. Čeština potvrzena