Příznivci rozsáhlých herních světů si v Gotham Knights přijdou na své. Gotham City totiž bude v této akční adventuře největší verzí temného města. Je tedy větší než v Batman: Arkham Knight.

Vývojáři kladou důraz na obrovskou hustotu událostí a pamětihodností, stejně tak na vertikalitu s mnoha úrovněmi, prozradila v rozhovoru pro Game Informer výkonná producentka Fleur Marty. Její kolega a vedoucí vývoje Geoff Ellenor řekl, že nedával jednu mapu na druhou, ale jejich Gotham je rozhodně rozsáhlý.

Dopravním prostředkem v Gotham Knights je Batcycle. U speciálního vozidla lze změnit barevné provedení a zvuk. Nelze jej však vylepšovat a většina jeho schopností je založena na hrdinovi. Jednotlivé barvy pro motorku a oblek je nutné odemknout průzkumem herního světa. Barvu obleku a motorky můžete sladit. Každý ze čtveřice rytířů bude mít 11 různých stylů obleků.

Důležitou součástí hry je kooperace, ale hrát můžete i sami. V takovém případě přijdete o kooperativní takedowny a další možnosti superhrdinů vyplývající z jejich spolupráce.

Vývojáři vás nebudou omezovat ani při výběru superhrdiny, hráči si mohou zvolit stejného hrdinu a pustit se do objevování výzev v kooperaci. Ve výsledku mohou zažít několik humorných momentů.

„Necháváme to na hráčích. Víme, že někteří budou chtít mít odlišné postavy, ale některým to bude jedno. Nechci nic spoilerovat, ale pokud hrajete za dvě stejné postavy, ve hře se objeví vtipný moment. Dáváme vám naprostou volnost,“ prozradila Marty pro Game Informer.

Gotham Knights vyjde 25. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.