Na útěk z vězení The Escapists 1 a 2 navazuje survival sandbox The Survivalists, který se odehrává ve stejném universu. Rozdíl je v tom, že v tomhle kooperativním dobrodružství se svými kamarády a opicemi uvíznete na ostrově. Abyste přežili, musíte lovit pro jídlo, stavět přístřešek a pečovat o něj, občas rabovat starověké chrámy a vyrábět různé potřebné předměty, včetně sekery.

Jinými slovy na vás čeká objevování herního světa, kácení stromů, boj, hledání jídla, stavění nebo překonávání hádanek u starověkých chrámů, abyste získali něco speciálního, třeba epický meč.

Při přežívání na ostrově se můžete spojit s třemi kamarády. Pokud zůstanete sami, tak si najmete zvědavé opice. Primáti vás nejprve budou sledovat a postupně se od vás učit. Vy je potom můžete „zaměstnat“ a využít je pro stavbu i boj. Můžete si tak vytvořit armádu opic, což zní zajímavě.

Grafická stránka se od The Escapists moc neposunula, stále se bavíme o minimalistické grafice s řadou detailů, která má ale v těchto hrách něco do sebe, nemyslíte?

Vydání The Survivalists je naplánováno na příští rok pro Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One a PC (Steam). A pokud náhodou nemáte The Escapists, tak si tenhle útěk z vězení můžete bezplatně přidat do své knihovny her na Epic Games Store, kde bude dnes k večeru na týden dostupný.