Česká distributorská společnost Comgad dnes oznámila vydání krabicové Day One edice survival Rust ve verzích pro Xbox One a PlayStation 4. Brutální a kompetitivní hru na přežití pro více hráčů je nyní možné předobjednat.

Rust Day One Edition pro konzole Xbox One a PlayStation 4 obsahuje základní hru s předobjednávkovým bonusem, který zahrnuje balíček Future Weapons and Tools. Experti na přežití, kteří si budou chtít pořídit krabicovou edici hry Rust, můžou získat i tento bonus díky předobjednávce Day One Edition u vybraných prodejců.

Hra Rust pro konzole od vydavatele a vývojáře Double Eleven je založená na oblíbené verzi na PC, která byla plně optimalizována pro konzolové hráče. Bohužel, k vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S zatím nedojde.

Přečtěte si také: My Funeral Home je simulátor pohřební služby

Mark South, hlavní ředitel operací v Double Eleven řekl: „Rust je a navždy bude dítě a dílo Facepunch Studios a my jsme extrémně vděční, že můžeme vzít jejich výtvor a udělat vlastní konzolovou edici jejich neuvěřitelné hry. Naše konzolové edice hry Rust představují Rust tak, jak ho lidé znají, ale pod kapotou – kde jsme strávili posledních pár let – jsme vytvořili výjimečný zážitek s hrou Rust navržený pro milovníky konzolí. Těšíme se na zpětnou vazbu hráčů, až se do ní fanoušci budou moct letos na jaře ponořit.“

Ve hře Rust se hráči probudí sami na záhadném postapokalyptickém ostrově, kde je plno rozpadlých průmyslových památníků a zvídavých vědců. Ve hře může být až 100 dalších hráčů a záleží jen na vás, jak dokážete přežít ve světě, kde vás všechno chce zabít.

Překonejte žízeň a hlad, bojujte proti živlům, vyrábějte zbraně a braňte se před nepřáteli, mezi které se řadí ostatní hráči, vědci, medvědi a vlci. Smrt si vás může najít i v podobě požáru, utopení či nemoci z ozáření. Rust je hra bez pravidel a neříká svým obyvatelům, co mají dělat. Máte volnost a můžete klamat a pouštět se do agresivních a intenzivních soubojů mezi sebou, do nájezdů a kořistění, ale potenciálně můžete dosáhnout ještě lepších výsledků, když budete mít po boku tým přátelských hráčů. V boji o přežití a nadvládu si můžete stavět malé sruby ze dřeva i obří pevnosti z kovového šrotu, a také vyrábět celou řadu zbraní, bomb a pastí.

Přečtěte si také: The Invincible: Sci-fi thriller od bývalých tvůrců Cyberpunku 2077 a Dying Light odložen

Rust není pro lidi se slabým srdcem: hra se pyšní strmou křivkou učení a obrovskou zabijáckou komunitou hráčů. Můžete se s nimi spřátelit, anebo je zabíjet – volba je na vás. Začínáte s kamenem v ruce a postupně se vypracujete přes kopí či luk až po těžší zbraně jako útočné pušky a raketomety. Můžete nacházet a učit se nákresy pro výrobu nových a lepších zbraní, zbrojí a obranných prostředků, budovat rozrůstající se arzenál a zvýšit sobě i svým přátelům šanci na přežití.

Rust Day One Edition pro Xbox One a PlayStation 4 vyjde 21. 5. Ve stejný den se bude prodávat i digitální verze na Xbox Store a PlayStation Store.