Během konference Guerrilla Collective, která je věnována nezávislým hrám, se připomenuli vývojáři z polského studia The Farm 51 se svým survival hororem Chernobylite. Ten se odehrává v nebezpečné radioaktivní oblasti jaderné elektrárny Černobyl.

Hra je v současné době v předběžném přístupu na Steamu. Prostřednictvím nového traileru se ale dozvídáme datum vydání. To je stanovena na červenec letošního roku, kdy titul Chernobylite bude dostupný v plné verzi pro PC na Steamu a GOG.com a dorazí také pro PlayStation 4 a Xbox One. Na pozdější termín letošního roku jsou v plánu verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Nový trailer láká na příběh, který hlavního hrdinu donutí navštívit nebezpečnou radioaktivní oblast jaderné elektrárny Černobyl. Hrát budete za Igora, bývalého zaměstnance černobylské elektrárny, jenž se vrací do Uzavřené zóny kvůli záhadnému zmizení své snoubenky Taťány před 30 lety.

„V zóně není čas jednoduchou, lineární záležitostí. Budete muset učinit rozhodnutí, která ovlivní váš konečný osud - a dokonce změní i minulost. Uděláte správná rozhodnutí? Dovedou vás k Tatianě?“ ptají se vývojáři.

Jak se můžete sami přesvědčit z dostupných materiálů, čeká vás průzkum znepokojivého světa a nelineární vyprávění příběhu. Tvůrci vše opírají o RPG mechanismy, které se postarají, že se budete muset rozhodovat a při tom nezapomínat: vaše volby budou mít přímý dopad nejen na Zónu, ale někdy jejich následky pocítíte o mnoho hodin hraní později.

„Připravte se na napínavé dobrodružství plné přežívání, konspirací, hrůzy, lásky a posedlosti. Takové, které vám dokáže, že nezáleží na tom, jak se postavíte svému strachu, ale jak ho přežijete,“ uvádějí zástupci studia.

Chernobylite není sólová cesta. Je to RPG hra, v níž jsou vaši společníci klíčem k přežití a průchodu příběhem. Musíte si vytvořit tým, starat se o své spojence a poskytovat jim jídlo, léky, zbraně a informace. Pokud to uděláte správně, budou vás podporovat na cestě k cíli. Pokud ve vytváření a udržování vztahů selžete, vaše šance nebudou stát ani za zlámanou grešli.

K tomu můžete hrát podle vlastních pravidel. Můžete rozpoutat krveprolití ve stylu Ramba, stejně tak nenápadně likvidovat nepřátele nebo se kolem nich tiše proplížit. Při tom budete vyrábět vybavení, výstroj a zbraně, abyste mohli lépe čelit tomu, co vás v Zakázané zóně čeká.

Proti komu budete bojovat? Ve světě Chernobylite se nacházejí nadpřirozené hrozby číhající v temnotách a nepřátelští vojáci.