Britské studio Rocksteady videohernímu světu rozhodně není cizí. Poté, co nás po několik let provázeli temnými uličkami Gothamu a pomáhali nám vžít se do role Batmana, jednoho z nejznámějších superhrdinů, se tak nějak předpokládalo, že studio hrdinské prostředí neopustí a přinesou nám velmi žádaného herního Supermana. Ovšem přes všechny předpoklady, dohady a fámy je nyní naprosto jasné, že Superman dalším projektem Rocksteady ve skutečnosti není.

„Žádné oznámení ze strany Rocksteady neočekávejte. Až budeme mít alespoň něco na ukázku, budete první, kdo to uvidí. Spoiler: není to Superman,“ zveřejnil na svém Twitteru Sefton Hill, jeden z hlavních vedoucí v Rocksteady, jako reakci na blížící se The Game Awards, zřejmě neuznávanější a největší udílení herních cen.

Však ale všechno to dávalo smysl, ne? Nedávno studio zveřejnilo nové pracovní pozice, které jasně naznačují, že nehodlají pracovat na nějakém malém projektu a součástí bylo i vyjádření, že titul by měl být dostupný i pro konzole nadcházející generace. Navíc Rocksteady zjevně ví, jak navodit správnou hrdinskou atmosféru a jak přetvořit známý komiksový svět. K tomu všemu je studio známo pro svou spolupráci s DC, do kterého mimo jiné spadá i Superman. Takže ano, otázka proč se Rocksteady pouští do něčeho jiného, je na místě, ovšem nic také nenasvědčuje tomu, že studio další superhrdinské dobrodružství nemá v plánu

Na druhou stranu to dává prostor rivalskému Marvelu. Už je to nějaká chvilka, co víme o nadcházející hře ze světa Avengerů, ovšem podrobnějších informací jsme se zatím moc nedočkali. Z toho důvodu fanoušci potichu doufají, že právě The Game Awards, kde bychom se měli dočkat oznámení až 10 nových her, bude tou skulinou, kde bychom se toho mohli dozvědět alespoň malinko více. Nic z toho není ani zdaleka jisté, ale rozuzlení se dočkáme již tento pátek ve čtvrt na tři ráno a vy u toho můžete být s námi během našeho česky komentovaného přenosu.