Letošní ročník Summer Game Festivalu se uskuteční 10. 6. od 20:00 našeho času. To je pouhé dva dny před oficiálním zahájením E3 2021. Moderátor Geoff Keighley láká na velkou zahajovací show ve stylu jedné velké plnohodnotné přehlídky, která ukáže novinky od většiny významných společností herního světa.

Z těch největších chybí akorát Nintendo. Účast je potvrzena u PlayStationu i Xboxu, stejně tak u 2K, Activision, Amazon Games, Annapurna Interactive, Bandai Namco Entertainment, Battlestate Games, Blizzard Entertainment, Capcom, Devolver Digital, Dotemu, Electronic Arts, Epic Games, Finji, Frontier, Gearbox Publishing, Hi-Rez Studios, Inner Sloth, Koch Media, Mediatonic, MiHoYo, Psyonix, Raw Fury, Riot Games, Saber Interactive, SEGA, Steam, Square Enix, Tribeca Festival, Tencent Games, Warner Bros. Games, Ubisoft nebo Wizards of the Coast.

Přečtěte si také: E3 2021 nebudou tvořit obyčejné streamy

Jsem opravdu zvědav, co společnosti během Summer Game Festivalu ukážou a co si nechají na E3, případně na své vlastní prezentace, kterou bude mít například EA.

Každopádně, Summer Game Fest má být větší než v minulém roce. Vše začne ve 20:00 našeho času s Kick Off Live! Show, která potrvá více než dvě hodiny. Tu produkuje a uvede sám Keigley a představí nejméně 12 premiér a další oznámení od vydavatelů. Současně vystoupí skupina Weezer s herním soundtrackem a uvidíme také přehlídku nejžhavějších připravovaných nezávislých her.

„Summer Game Fest, který je zdarma, je určen především fanouškům a je celosvětovým zážitkem, spojí celou videoherní komunitu a nabídne nezapomenutelný měsíc plný oznámení a novinek,“ prohlásil Geoff Keighley, moderátor a tvůrce Summer Game Festivalu. Tím narážel na další akce, které nás v průběhu léta čekají, včetně E3.

Summer Game Fest bude možné sledovat živě na hlavních streamovacích službách jako Twitch, YouTube, Facebook a TikTok.