Studio Vicarious Visions je minulostí. Tvůrci povedených remaků pro Activision (například Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy) se v lednu letošního roku připojili k Blizzardu a pomáhali s vytvořením titulu Diablo 2: Resurrected. Tento týden bylo ale zhruba 200 zaměstnanců Vicarious Visions informováno, že se nevrátí ke svému původnímu jménu.

Podle serveru Polygon byli zaměstnanci zprvu překvapeni, ale žili v naděni, že i když pracují pro Blizzard, budou moci pokračovat ve vývoji her jako Vicarious Visions. To se ve středu změnilo, studio má začít fungovat pod novým názvem v rámci Blizzardu. Ten nebyl zatím potvrzen, náznaky ze strany zaměstnanců hovoří o Blizzard Albany.

V lednu Activision Blizzard oznámil, že Vicarious Visions budou fungovat jako podpůrný tým pro Blizzard. Jak se ale ukázalo, zkouškou studio prošlo a nyní bude plně začleněno do Blizzardu.

V rámci tohoto kroku byla Jen Oneal, šéfka Vicarious Visions, povýšena na výkonnou viceprezidentku Blizzardu pro vývoj.

Připomeňme, že Vicarious Visions koupil Activision v roce 2005. Od té doby se studio podílelo na vývoji mnoha známých franšízách vydavatele, včetně Skylanders, Guitar Hero, Destiny a Call of Duty.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 je zřejmě poslední hra, kterou Vicarious Visions vytvořili. Debutovala jako nejrychleji prodávaný díl série Tony Hawk, když se během prvních dvou týdnů prodal milion kusů. Ještě větší úspěch zaznamenala Crash Bandicoot N. Sane Triology, které se během prvních dvou let prodalo deset milionů kusů.